Tips: Hur du minskar mängden aknebakterier på huden

Akne är en inflammatorisk sjukdom och påverkas därför av flera faktorer – även bakterier. Sjukdomen smittar inte och bakterierna är inte orsaken till att akne utvecklas, men de spelar ändå en roll. Här kan du läsa några snabba tips om hur du undviker sprida bakterier på huden. 

Rör inte ansiktet

Det första, viktigaste men också svåraste tipset är att inte röra ansiktet! I synnerhet inte med fingertopparna – där finns massor av bakterier. Varje gång du rör vid ansiktet hamnar bakterierna också där.

Använd våtservetter

Bakterierna samlas på fingertopparna, därför är det bra att tvätta händerna regelbundet med ett milt men effektivt rengöringsmedel. På så sätt sprider du inte lika lätt bakterierna när händerna råkar hamna i ansiktet.

Undvik förstorande speglar

Speglar som förstorar ansiktet kan vara missvisande – de får huden att se sämre ut än den är! Du kommer att må bättre utan.

Använd makeupsvampar av silikon

Bakterierna gillar inte silikon, så använd gärna makeupsvampar av silikon för att minska mängden bakterier som hamnar i ansiktet.

Använd bomullsrondeller för att applicera make up

Kasta svampen till pudret och använd en ny bomullsrondell varje gång du applicerar det. Det bidrar till att minska mängden bakterier.

Fräscha upp håret med torrschampo

Håret utsöndrar oljor på natten. Det är helt naturligt, men för att minska eventuella negativa effekter på huden kan det vara en bra idé att tvätta håret med torrschampo innan du går och lägger dig.

Håll huvudet kallt

Huden i ansiktet blir varm och svettig, särskilt på sommaren. Prova att använda en fläkt eller ta med en liten, bärbar solfjäder när du är ute.

Tvätta handdukar och lakan regelbundet

Tvätta lakan och handdukar regelbundet för att minska mängden bakterier som du återför till huden.

Byt accessoarer

Glöm inte att regelbundet byta och tvätta dina sjalar. Bakterierna stannar gärna även där.

Använd Blotting Papers

Blotting Papers avlägsnar överflödigt fett och gör huden mattare. Det är också perfekt för att avlägsna svett på sommaren.

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!