Eucerin tjej monstera

Huden i första hand

I över 100 år har vi forskat på hud och stegvis hittat de hittills bästa, säkraste och mest effektiva hudvårdsformlerna. Att ta hand om vår miljö är en naturlig följd av det brinnande engagemang vi har för en säker, mild och effektiv hudvård. Naturligt framställda ingredienser är till exempel inte alltid det bästa för miljön – eller din hud.

Eucerin kan hud

Med över 100 års erfarenhet, nära 2000 vetenskapliga studier per år och mer än 1000 experter bara inom forskning och utveckling, har vi en djup förståelse för hud och dess inverkan på människors välbefinnande. Enbart år 2018 använder över 1900 av våra egna patenttekniker för dina Eucerinprodukter eller användes för framtida utveckling av Eucerinprodukter över hela världen. Eftersom vi aldrig är nöjda med enbart regelefterlevnad, går vi utöver rättsliga krav för att se till att även den mest känsliga huden bara upplever den positiva, vårdande beröringen hos Eucerin. Följaktligen är vår lista över säkerhetskriterier för ingredienser och produkter mycket striktare än något regelverk.

Eucerin kvinna med apelsin

... och vi älskar det!

Trogna våra höga krav på hudhälsa och säkerhet, väljer vi ingredienser för våra produkter som håller huden frisk och vacker: vi söker alltid efter den bästa och mest hållbara lösningen möjligt - som kanske inte alltid är den du förväntar dig.

I vissa fall är konstgjorda ingredienser faktiskt bättre för vår hud och vår planet än de naturligt framställda alternativen. Ta t ex eteriska oljor: den naturliga versionen kan göra huden irriterad eller till och med orsaka allergiska reaktioner. Däremot är våra syntetiska eteriska oljor skonsamma mot den mest känsliga huden - utan att skada oss eller vår värld.

Eucerin aloe vera

Kärnan i hudvård

Eucerin har mer än ett sekel av erfarenhet av att hjälpa människor att känna sig vackra och bekväma i sin egen hud. Miljontals konsumenter runt om i världen litar på och älskar våra produkter. Vi strävar alltid efter att skapa den bästa hudvårdsupplevelsen som möjligt, och fortsätter att utvecklas och förbättra våra formler. Vi tror på hudvård som levererar precis vad vår hud behöver för att vara frisk och lämnar ute allt vi inte litar på helt.

I våra ingredienser skiljer vi mellan signifikanta ingredienser och signatur-ämnen.

Signifikanta ingredienser är de vardagliga hjältarna inom hudvård. De tjänar grundläggande funktioner och hjälper våra produkter att ta hand om din hud på bästa och mest tillförlitliga sätt. Som texturisatorer och emulgeringsmedel gör de våra produkter lena, behagliga att röra och lätta att applicera. Som konserveringsmedel håller de dina Eucerinprodukter fräscha och säkra att använda under lång tid.

Signatur-ingredienser är superhjältar som lägger till de speciella fördelarna med våra produkter. Några av våra signaturer - som Thiamidol® - är Eucerin-upptäckter som revolutionerat hudvårdsvärlden. Alla hjälper våra produkter att leverera extra speciell vård genom att förbättra hudens naturliga funktion. Inget mer, inget mindre.

 

Eucerin underarm med blommor

Oavsett om det är signatur eller signifikant: alla ingredienser som ingår i våra produkter har testats noggrant och till och med bortom lagstadgade krav. Vi gör detta för att säkerställa att var och en av våra produkter uppfyller högsta standard och motiverar det förtroende du har för Eucerin.

Vill du veta mer om Eucerins ingredienser? Utforska enskilda ingredienser och ingrediensgrupper och lär dig vad de är, hur de fungerar och varför Eucerin använder dem.

 

Eucerin vallmofält

Signaturingredienser

Möt superhjältarna som gör Eucerins hudvård så speciell! Våra signaturingredienser tar extra hand om din hud. De stöder och skyddar din huds naturliga balans, motverkar de synliga tecknen på hudåldring och förbättrar våra produkters effektivitet:

Hyaluronsyra

Eucerin Hyaluronsyra

Hyaluronsyra bildas av hudcellerna och är en del av hudens bindväv. En av dess viktigaste uppgifter är att bevara fukten och den har en förmåga att binda mellan 1 000 och 10 000 gånger sin egen vikt i vatten (det vill säga ett gram binder mellan en och tio liter).

När vi blir äldre förlorar huden sin naturliga förmåga att tillverka hyaluronsyra och rynkor börjar bildas och fördjupas. 

Hyaluronsyra finns i hela vårt Hyaluron Filler-sortiment samt i DermatoCLEAN-serien. Läs mer om forskningen bakom Hyaluron Filler.

Thiamidol

Eucerin Thiamidol

Thiamidol är en ingrediens som patenterats av Eucerin. Denna mycket effektiva aktiva ingrediens har tagit tio år att utveckla och den har kliniskt och dermatologiskt bevisat att den reducerar mörka fläckar och förhindrar att de återuppstår.

Thiamidol finns i Eucerins ANTI-PIGMENT-serie. Läs mer om forskningen bakom Thiamidol.

Symsitive

Eucerin Symsitive

SymSitive* är en snabbverkande ingrediens som särskilt utvecklats för hyperkänslig hud. Det erbjuder omedelbar lättnad på grund av att det reglerar känsligheten hos hyperreaktiva sensoriska fibrer i huden som ansvarar för brännande, stickande och pirrande upplevelser hos hyperkänslig hud. Det lugnar inte bara överkänslig hud utan ökar hudtoleransen och kan med tiden hjälpa huden att öka motståndskraften mot stressorer.

Symsitive finns våra Hypersensitive-produkter. Läs mer om forskningen och utvecklingen av Eucerins sortiment för hyperkänslig hud

* Registrerat varumärke som tillhör Symrise AG, Tyskland

Licochalcone A

Eucerin Licochalcone A

Licochalcone A är en kraftfull antioxidant och en antiinflammatorisk aktiv ingrediens som utvinns från roten till den kinesiska lakritsplantan (Glycyrrhiza Inflata).

När Licochalcone A stryks på irriterad hud (till exempel aknebenägen hud, atopisk och/eller solskadad hud) minskar den rodnad och bidrar till att lugna lätt inflammation.

Licochalcone A finns bl a i vår serie AtoControl.

Signifikanta ingredienser

– de vardagliga hjältarna inom hudvård

Signifikanta ingredienser gör produkterna lena, behagliga och lätta att applicera. Dessutom hjälper de till att hålla produkterna fräscha och säkra att använda under lång tid. Läs nedan vilka de vanligaste signifikanta ingredienserna är och vad de har för uppgift.

Emulgeringsmedel

För att säkerställa att de olika ingredienserna blandas så att huden absorberar bäst (t ex vatten och olja)

 • Emulgeringsmedel
  - PEG-föreningar
 • Stabilisatorer
  - BHA/BHT
 • Lösningsmedel
Konsistens

För att skapa den trevliga känslan och utseendet på cremen, lotionen eller gelen på huden

 • Reologisk modifierare
 • Lösningsmedel
 • Avpoleringsämnen
  - Silikoner
 • Opakmedel
Rengörande ämnen

För att frigöra huden från föroreningar och/eller exfoliera

 • Tensider
 • Peelingmedel

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om Eucerin
Prenumerera