Barn på strand

Eucerin stödjer Euromelanoma Sverige Euromelanomaveckan 14-18 maj 2018

Euromelanoma är en europeisk satsning för att förebygga och tidigt upptäcka malignt melanom och andra former av hudcancer. Detta projekt drivs av Euromelanomagruppen, en del av European Academy of Dermatology and Venereology.

Syftet med det här årliga projektet är att utbilda befolkningen i hur hudcancer ser ut och hur man kan upptäcka det hos sig själv eller närstående. Man vill också förmedla kunskap kring riskfaktorerna för att utveckla hudcancer och undervisa i hur man kan skydda sig mot solen som är den största orsaken till hudcancer.

I Sverige är det möjligt att få undersökning med screening utan remiss under den årliga »Euromelanomaveckan« som i år är v 20, 14-18 maj. Har du något födelsemärke som du misstänker så rekommenderar vi att du bokar en tid för undersökning.

Glöm inte att du alltid har möjlighet att boka tid på din vårdcentral om du har misstänkta hudförändringar oavsett vilken dag på året det är. Vid behov kan din läkare ordna med en remiss till hudspecialist för bedömning!

För mer info om hudcancer, vem som riskerar att få hudcancer och hur du kan skydda dig och din familj från solens skadliga UV-strålning, besök gärna sidan:

http://www.euromelanoma.org/sweden

Var rädd om din hud!

Relaterade produkter