How to get yellow stains out of white shirts

Solskydd Hur kan jag skydda mina kläder mot gula fläckar orsakade av solskyddsprodukter?

Anti-Stain After Wash

Solskydd är viktigt, men vissa solskyddsprodukter efterlämnar fula gula fläckar på kläderna som inte går bort i tvätten. Innan ännu en vit skjorta ser gammal ut i förtid och innan din nya vita sommarklänning eller baddräkt blir gul i kanterna ska du läsa den här artikeln. Den förklarar hur Eucerins solprodukter både skyddar din hud och tar hand om dina kläder, tack vare Eucerins innovativa nya ”Anti-Stain After Wash” -teknik.

Ett urval av våra bästa solskyddsprodukter som inte lämnar fläckar på kläderna

Varför blir det fläckar på kläderna från vissa solskydd?

För att din hud ska få det skydd den behöver i solen innehåller solskydd UV filter. Dessa filter är vanligtvis organiska kemiska filter som för att kunna göra sitt jobb med att absorbera UV-strålar har en gulaktig färg. Den är den färgen som orsakar de gula solskyddsfläckarna. 

Ju högre SPF vi använder, desto mer filter innehåller produkten och därmed blir oftast fläckarna starkare. Allt eftersom vi lär oss mer om solens påverkan på hudens hälsa börjar vi klokt nog använda högre solskyddsfaktorer än tidigare. Det innebär att solskyddsfläckarna blir allt mer synliga och ett allt större problem.

UV-filter har en gulaktig färg
Kemiska UV-filter kan efterlämna gulaktiga fläckar på ljusa kläder

Vilka faktorer förstärker solskyddsfläckar?

Själva solskyddsfläcken är bara en del av problemet. Faktum är att våra ansträngningar för att ta bort fläckarna kan göra dem värre istället för att bleka eller ta bort dem:

Detta förvärrar fläckarna

  • Vattnet vi tvättar våra kläder i innehåller metalljoner såsom järn och koppar. De reagerar med filterfläckarna på våra kläder och kan förvärra dem. Det finns fler av dessa metalljoner i hårt vatten, så de som tvättar kläder i områden med hårt vatten drabbas ofta värre av solskyddsfläckar.
  • Varmt vatten kan kapsla in de gula fläckarna istället för att ta bort dem: 40 grader, som rekommenderas av de flesta tillverkare av tvättmaskiner och tvättmedel, är tillräckligt varmt för att förvärra solskydds-fläckarna.
  • Pulvertvättmedel och blekmedel kan också reagera med filtren och förvärra solskyddsfläckarna istället för att minska dem.

Pulvertvättmedel, blekmedel, varmt och hårt vatten kan förvärra solskyddsfläckar

Hur kan jag skydda mina kläder mot solskyddsfläckar?

Det är svårt att undvika att det blir fläckar på kläderna när de kommer i kontakt med solskyddet, men det finns flera saker man kan göra för att det ska bli enklare att ta bort fläckarna när man tvättar kläderna:

Så här gör du

Steg 1: Välj rätt produkter

Smörj in dig med solskyddsprodukter av hög kvalitet som både vårdar dina kläder och din hud. Eucerins ”Anti-Stain After Wash”-teknik är en banbrytande innovation som bidrar till att minska svåra solskyddsfläckar efter tvätt.

Steg 2: Förtvätta kläder med fläckar utan tvättmedel

Använd förtvättsinställningen på tvättmaskinen eller skölj fläckiga kläder i kallt vatten utan någon form av tvättmedel.

Steg 3: Tvätta kläderna på 30 grader

Efter förtvätten tvättar du kläderna på 30 grader med flytande tvättmedel. Undvik blekmedel och pulvertvättmedel. Var särskilt noga när du tvättar bomullskläder, eftersom bomull är känsligast för solskyddsfläckar.

Eucerins ”Anti-Stain After Wash”-teknik bidrar till att minska svåra solskyddsfläckar efter tvätt

Hur fungerar Eucerins ”Anti-Stain After Wash”-teknik?

Eucerins ”Anti-Stain After Wash”-teknik bidrar till att minska svåra solskyddsfläckar efter tvätt – utan att kompromissa med kvaliteten eller nivån på produktens solskydd.

Den innovativa sammansättningen i Eucerins ”Anti-Stain After Wash”-teknik fungerar på två sätt. Först och främst innehåller det ett avstötande ämne som förhindrar att filtret sätter sig i tyget. För det andra innehåller det en komplexbildare som fungerar som en magnet och binder sig med metalljonerna i tvättvattnet så att de får sämre förmåga att reagera med UV-filtren och förvärra fläckarna när kläderna tvättas.

Vilka Eucerinprodukter innehåller ”Anti-Stains After Wash”*-teknik?

Eucerinprodukter som innehåller ”Anti-Stains After Wash”-teknik

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om Eucerin
Prenumerera