Do's and Don'ts om Syror

Syrabaserade ansiktsprodukter är en ökande trend, men hur ska de användas för att säkert uppnå bästa effekt? Eucerins hudvårdsexpert Caroline guidar dig i syrornas värld och berättar vad som är viktigt att tänka på.

Caroline
Eucerins egna hudvårdsexpert Caroline Martinsson har lång erfarenhet och utbildning inom hudvård.

Vad ska man tänka på?

- Applicera alltid syran på torr, väl rengjord hud för bästa resultat. Om du applicerar på en fuktig hud kan syran svida lite.

- Välj syra efter hudtyp eller hudproblem. Det finns syror som är mer anpassade för oren hud och de som är mer fuktbindande. 

- Solen är också viktig att skydda sig mot. När man använder syror så blir man mer solkänslig så under en syrabehandling bör solskydd alltid användas!

acid

Vad är det bästa med exfolierande syror?

- Exfolierande syror är jättebra om man vill få bort döda hudceller, få mer lyster i huden och stimulera cellförnyelsen. Man kan tex använda dem i anti-age syfte, när man har tilltäppta porer eller acne, vill få en jämnare hudton och lenare hud.

acid

Hur reagerar huden på behandlingar med syra?

-När man påbörjar en syrabehandlig så så kan det i en första fas hända att man får utbrott av plitor och att andra orenheterer kommer upp till ytan. Detta är helt normalt och hör till hudens utrensningsfas.

- Det är faktiskt inte bara syrans koncentrationshalt som ger bäst och mest effekt,  utan ju lägre pH-värde produkten har desto mer effektiva är syrorna. 

acid

Vad ska man akta sig för?

- Var försiktig så att du inte överexfolierar. Om du använder för starka syror för ofta så blir huden röd och stram och kan blossa upp.

-Blanda inte heller olika produkter som alla innehåller syror. Exempelvis, ett exfolierande ansiktsvatten tillsammans med ett serum med syror kan helt enkelt bli för mycket.

- Använd inte syror som inte funkar ihop med din hudtyp

acid

Finns det någon hudtyp som inte ska använda syror?

- Nästan alla hudtyper kan använda syror så länge de är anpassade för hudtypen och inte används för ofta.

-  En väldigt känslig hud - som tex har rosacea - kan också använda syror om man får hjälp av tex en hudterapeut, på egen hand kan det dock då vara svårt att välja i allt utbud som finns nu.

acid

Eucerin Hyaluron-Filler Night Peeling & Serum

I  år  har vi lanserat en fantastisk produkt som är en lättare kemisk peeling i kombination med hyaluronsyra. Produkten är mild men effektiv, den kan användas varje natt och resultatet blir en len exfolierad hud som fått rejäl återfuktning! Den här kan användas av alla som vill tillföra extra fukt och lämpar sig särskilt väl för att angripa rynkor.
Produkten heter Hyaluron Filler Night Peeling & Serum

HyFi SIlver

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!