Oily Skin

Välj solskydd för fet hud

Att fet och aknebenägen hud är särskilt mottaglig för solskador kan upplevas som motsägelsefullt. Men faktum är att solens strålar kan orsaka hudskador på alla hudtyper, även fet hud. 

Överdriven och oskyddad exponering för solstrålar kan förvärra orsaker och utlösare till akne. Till exempel så gör solen att huden torkar ut, och även fet hud behöver fukt. När huden torkar lägger talgkörtlarna in en extra växel och börjar överproducera talg och det är där, tillsammans med bakterier, som acne bildas. 

anti age

Så skyddar du fet hy mot solen

Det bästa sättet att skydda fet hud från solens skadliga strålar är helt enkelt att begränsa den tid du tillbringar i solen. 

  • Undvik att exponera din hud för sol då den är som starkast
  • Bär alltid hatt och skyddande kläder utomhus
  • Använd solskyddsprodukter som är icke-komedogena och särskilt utvecklade för fet och aknebenägen hud.

Eucerin Sun-serien består av flera produkter som ger fet och aknebenägen hud särskilt solskydd samtidigt som de erbjuder talgreglerande Oil Control Technology med L-karnitin. 

anti age
Info Icon

Reef Safe: Oxybenzone-fria produkter
Inga av Eucerins solprodukter innehåller ämnet Oxybenzone (Bensophenone-3) som har visat sig ha skadlig påverkan på haven och dess korallrev

Hitta din produkt

Oil Control Sun Gel-Cream Dry Touch

Eucerin Oil Control Sun Gel-Cream Dry Touch SPF50+ och Eucerin Oil Control Sun Gel-Cream Dry Touch SPF30 är ett solskydd för ansiktet för fet och aknebenägen hy och för användning varje dag. 

Köp knapp

Sun

Eucerin Sensitive Protect Sun Spray Transparent SPF30

Eucerin Sensitive Protect Sun Spray Transparent SPF30 är ett solskyddsspray för kroppen som lugnar och skyddar känslig hud, inklusive aknebenägen hud. 

Köp knapp

sun

Eucerin Sensitive Protect Sun Fluid SPF50+

Eucerin Sensitive Protect Sun Fluid SPF50+ är ett solskydd för ansiktet som varje dag skyddar och lindrar känslig hy. 

Köp knapp

sun

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!