Carolines hudvårdstips

Vår hudvårdsexpert svarar på frågor om hur du vårdar atopisk hud

Atopisk dermatit (även känt som atopisk eksem) dyker ofta upp i ansiktet men även på andra ställen på kroppen och symptomen på atopisk eksem är torr hud, den är röd, kliande och irriterad. Vissa personer har även en stickande och/eller brännande känsla. River man på grund av klådan blir symtomen värre och huden kan skadas, bli infekterad och förtjockad.

Eucerins hudvårdsexpert Caroline svarar på de vanligaste frågorna om torr hud och berättar hur man både kan förebygga och lindra hud som är torr och kanske kliar.

Jag lider av atopisk hud, finns det någon egenvård för mig?

När man har en atopisk hud så är den dagliga hudvårdsrutinen väldigt viktig. Helst ska man smörja huden flera gånger om dagen med produkter som är specifikt anpassad för atopisk hud och som bygger upp hudbarriären och lindrar klåda. Det är bra att tänka på att vårda huden även när man inte känner av besvären så mycket. Försök undvik att klia och istället smörja in huden,  prova gärna vår kylande och lugnande spray som dämpar hudirritation och klåda, AtoControl Anti-Itch Spray. Några bra tips är också att inte duscha för varmt och att klappa huden torr istället för att gnugga.

För dig som har atopisk hud eller psoriasis har Eucerin en produktserie just anpassad för detta: AtoControl. Produkterna i serien har både en speciell duscholja, bodylotion och ansiktscreme som möter hudens behov.

Hur vet jag att jag kan lita på Eucerins produkter och att de verkligen är anpassade för min hud?

Eucerins produkter är både särskilt anpassade ingrediensmässigt för olika problem med ingredienser som dessutom har kliniskt bevisad effekt. Produkterna är alltid testade för hudvänlighet och det är särskilt viktigt om man har en känslig hud eller t.ex. atopisk hud.

Ta hjälp av apotekspersonalen för att välja rätt produkt för just dig.

Tips hur du tar hand om din eksem

 • Smörj regelbundet. Då minskar risken för att eksem blossar upp. 
 • Var försiktig när du tvättar huden. Använd duscholja och mild ansiktstvätt. Bra alternativ är AtoControl Bath and Shower Oil till kroppen och UltraSensitive Cleansing lotion till ansiktet.
 • Försök låta bli att klia även om det är svårt. AtoControl Acute Care Cream eller AtoControl Anti-Itch Spray är bra produkter att ha till hjälp för att bryta klådan. 
 • Försök undvika torra och varma inomhusklimat. Tänk på att ha det svalt i sovrummet. 
 • Att klä sig för varmt kan öka klådan. 
 • Atopisk hud är redan torr och solen torkar ut den ytterligare. Begränsa den tid du är i solen, undvik de timmar då solen är som starkast, använd skyddande kläder och smörj in dig med en lämplig solskyddsfaktor. 

Läs mer om atopisk hud:

Skonsam hudvård för Atopisk dermatit

Lär dig att hantera hudsjukdomens inaktiva och aktiva faser så att besvären kan lindras när eksemet blossar upp genom att läsa våra artiklar om atopisk hud.

Liten flicka kliar sig på armen

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

 • Läs om och testa våra nya produkter
 • Delta i tävlingar
 • Få senaste nyheterna inom hudvård
 • Få professionella hudvårdstips
 • Ta del av erbjudanden och kampanjer
 • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande