Kvinnlig forskare i laboratoriet

Hitta lösningar och jobba för ett genombrott

De relevanta stegen vid utveckling av innovativ dermokosmetik är att förstå hudens fysiologi och funktioner samt hitta effektiva och aktiva ingredienser. Det omfattar intensiv forskning. Genom att kombinera flera vetenskapliga grenar samt kunskaper från forskning och dermatologer, säkerställer vi att Eucerin sätter sin egen standard när det gäller moderna hudvårdslösningar.

Jakten på den effektivaste aktiva ingrediensen

Vad gör Eucerins hudvårdsprodukter så effektiva? I kärnan av alla Eucerin-produkter finns en "nyckelingrediens" – den aktiva ingrediensen.
Det beror på att en aktiv förbättring av rynkor, ett aktivt förebyggande av solskador på huden eller en aktiv bekämpning av hudutslag kräver kraftfulla produkter med effektiva ämnen. När vi ska utveckla en ny produkt börjar våra forskningsteam med att identifiera en optimal nyckelingrediens som är effektiv mot det aktuella hudproblemet. Det är ingen lätt uppgift eftersom det kräver intensiv och omfattande forskning och testning som kan ta upp till flera år.

Kvinnlig forskare som tittar i mikroskop
Eucerins forskare söker efter nyckelingredienserna – kärnan i varje produkt.
Forskare som håller i ett testkärl
Huvudfokus för all utveckling hos Eucerin är att hitta nyckelingredienser som stödjer huden.

"Nyckelingredienserna": Nyckeln till bättre hud

För att nå det här målet jobbar fler än 500 forskare hos Beiersdorf med att avkoda de komplexa processer som äger rum i huden samt med att forska på de metaboliska processer som sker i de enskilda hudcellerna. Effektiva och aktiva ingredienser – både de som finns i huden och sådana från andra källor – är nyckeln till att stimulera de naturliga processerna i huden för att ge huden lyster och ett ungdomligt utseende. Eucerins produkter skyddar och stödjer sund hud.

Omfattande tester genomförs för att undersöka om huden kommer att reagera på den aktiva ingrediensen, som måste passa som en nyckel i ett lås för att vara en nyckelingrediens. Ämnet kan kräva anti-inflammatoriska egenskaper, ett påskyndande av förnyelsen av hudceller som efterfrågas i anti aging-kräver eller ett motverkande av andra specifika hudtillstånd.

Forskare som testar kräm
Produktutvecklingen är en dedikerad process hos Beiersdorf. Omfattande tester utförs av dermatologer och forskare – för att din hud ska vara sund och ha lyster.

Gluco-glycerol

Teknik som är inspirerad av en upptäckt som belönats med Nobelpriset: 2010 gav den Nobelprisbelönta upptäckten av aquaporiner – små vattenkanaler i epidermalcellernas membran – inspiration till en innovation inom återfuktning: den aktiva ingrediensen gluco-glycerol (en molekyl som produceras av mikroorganismer som blågröna alger) stimulerar bildandet av nya aquaporiner (små vattenkanaler) i hudcellerna, till stöd för hudens naturliga återfuktningssystem. Eftersom denna ingrediens kan stärka hudens fukthalt lämpar den sig särskilt väl för vård av torr hud och mycket torr hud. Den finns i Eucerin AQUAporin ACTIVE,.

Illustrationer av återfuktad och uttorkad hud

Urea

Fuktgivande ämne: Urea är ett ämne som förekommer naturligt i huden och är en integrerad del av hudens naturliga fuktgivare. En ureabrist leder till ökad vattenförlust. Kliniskt torr hud har visat sig ha en 50 % lägre ureahalt än frisk hud. Att tillföra urea till huden kan kompensera för denna brist markant. Hudvårdsprodukter med urea kan kompensera genom att öka förmågan att binda vatten och därigenom förbättra eller normalisera torr eller uttorkad hud. Eucerin lanserade sina första produkter med urea 1991 och därigenom en metod med effektiv stabilisering.

Hyaluronsyra

Anti-aging-ingrediensen: En unik kombination av korta och långa kedjor av hyaluronsyra är inriktade på flera olika typer av rynkor, allt från fina linjer till djupa rynkor. Därutöver innehåller produkten det bioaktiva ämnet glycin saponin som är känt för att stimulera den naturliga produktionen av hyaluronsyra. Huden blir mjukare samtidigt som fina linjer och rynkor reduceras. Hyaluronsyra hittar du (bland annat) i Eucerin Hyaluron-Filler-serien.

* in-vitro-data

Illustration av huden före och efter användning av Eucerin Hyaluron-Filler
När de aktiva ingredienserna har trängt in i hudlagren ser huden slätare ut.

Licochalcone A

Den multifunktionella ingrediensen: Licochalcone A är ett kraftfullt biologiskt ämne som utvinns ur rotextraktet hos lakritsplantan Glycyrrhiza inflata, och som har flera egenskaper som huden kan dra nytta av: det är en anti-oxidant, irritationsdämpande och antiinflammatoriskt. Det bygger upp en anti-oxidativ depå i hudens djupare epidermislager och ger bevisat skydd för hudcellerna mot solskador till följd av fria radikaler. Denna mycket viktiga ingrediens används i många Eucerin-produkter, som Eucerin Suncare, Anti-Redness-produkterna, AtopiControl-serien och DERMOPURIFYER-serien

Att hitta en ny aktiv nyckelingrediens som passar hudens tillstånd perfekt, exempelvis det biologiska ämnet Licochalcone A för Eucerin, är lika ovanligt som att hitta en nål i en höstack.
Rainer Wolber, PhD, Head of Research & Development Eucerin

Vår forskning

 1. Illustration av en hand och ett förstoringsglas

  Kunskap om huden: Vi vill att du ska ha sund hud med lyster – läs mer om vårt engagemang och vår passion. Läs mer

 2. Illustration av ett testkärl och ett mikroskop

  Hitta lösningar: Vi söker efter det optimala och bästa – eftersom din hud är värd det.

 3. Illustration av två produktförpackningar

  Utveckling av en produkt: Läs om hur ett recept utvecklas till en produkt. Läs mer

 4. Illustration av en man med stetoskop

  Säkerhet och effektivitet: Hur kan Eucerin garantera en säker och skonsam produkt? Läs mer här!

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

 • Läs om och testa våra nya produkter
 • Delta i tävlingar
 • Få senaste nyheterna inom hudvård
 • Få professionella hudvårdstips
 • Ta del av erbjudanden och kampanjer
 • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande