Eucerins produkter och ingredienserna i dem

Omfattande forskning och passion för hudvård ligger till grund för Eucerins kvalitetsprodukter. Självklart är Eucerins experter mycket noga med att välja och begränsa antalet ingredienser för alla produkter. Trots detta kan det vid intolerans eller allergi vara bra att söka efter vissa ingredienser i vår ingrediensdatabas.

Key Ingredient

Propylene Glycol

Förmånsfunktion

Vad är propylene glycol?


Propylenglykol är ett syntetiskt flytande ämne som används inom kemikalie-, livsmedels- och läkemedelsbranschen. Det är populärt pga. dess förmåga att absorbera vatten.

Vad gör propylenglykol för din hud?


Propylenglykol är en populär ingrediens i hudvårdsprodukter. Utöver att det kan förhindra produkter från att smälta vid höga temperaturer, är propylenglykol även fördelaktigt för huden. Mer specifikt återfuktar propylenglykol huden, får den att se fräschare ut, samtidigt som det skyddar och reparerar hudens yttre barriär. Det hjälper även andra ingredienser att vara mer effektiva på din hud.

Är propylenglykol ofarligt?


Propylenglykol är helt ofarligt för din hud. Med tanke på att det utvinns av petroleum, har Environmental Working Group bevisat att det är ofarligt och ogiftigt. Men, som för de flesta ingredienser som används inom hudvård, beror dess användning på din hud. Om din hud ibland reagerar på nya produkter eller ingredienser, var försiktig när du använder propylenglykol eftersom det kan orsaka irritation eller allergiska reaktioner.

Är propylenglykol carcinogent?


Nej, det har bevisats att propylenglykol inte orsakar cancer eller skadar några gener. Dess låga toxicitetsnivåer gör propylenglykol säkert för hudvårdsbranschen.

Choose an ingredient

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om Eucerin
Prenumerera