Deodoranter

Forskningen bakom Hudvänlig, icke-irriterande deodoranter och mycket effektiva antiperspiranter från Eucerin

Svettning är något helt naturligt – det är kroppens sätt att kyla ner sig när den blir för varm. Men vi svettas alla olika mycket och har olika behov när det gäller skydd. I den här artikeln berättar Anette Bürger, Forskning och Utveckling hos Eucerin, om den forskning som krävdes för att förstå dessa olika behov och hur hon och teamet utvecklade effektiva produkter för att passa olika hudbehov, så att det fanns en produkt i serien som passade alla. 

Våra bästa produktval mot svett:

Vad vill konsumenterna ha från deodoranter och antiperspiranter?

”Många människor upplever kraftiga svettningar när de tränar eller befinner sig i ett varmt klimat”, förklarar Anette Bürger, ”men till vardags skulle de beskriva nivån de svettas på som måttlig eller genomsnittlig.” De flesta anser att en effektiv deodorant eller mild antiperspirant vanligtvis klarar de behov de har av att skydda sig mot kroppslukt.

Men vissa personer tycker att produktutbudet är för begränsat på grund av att de inte tål deodoranter.

Personer med framför allt känslig hud och tillstånd som atopisk dermatit måste kunna vara säkra på att de väljer en produkt som inte irriterar huden.

Och för dem som upplever kraftiga eller mycket kraftiga svettningar erbjuder deodoranter och vissa mindre bra antiperspiranter inte tillräckligt skydd. ”En del av problemet är den sociala stigmatiseringen”, säger Anette Bürger. ”De drabbade skäms ofta över symtomen och tycker att det är genant att söka hjälp. Det är viktigt att vi förstår vad det är de behöver från en produkt.”

”Det första steget innan vi utvecklade våra deodorant- och antiperspirantprodukter var att prata med människor med deodorantallergier och kraftiga och mycket kraftiga svettningar”, förklarar Anette Bürger.”Vi lyssnade också på dem de får råd från – hudläkare och psykologer.”

Våra forskare fick hela tiden höra samma svar. De drabbade berättade för oss att det inte fanns en enda enkel lösning på deras problem. De kände att de var tvungna att välja (mellan långvarig effektivitet och risk för irritation) att antingen ta en medicinsk produkt eller en mer hudvänlig men kanske mindre effektiv kosmetisk produkt.  ”Detta var framför allt ett problem för personer med kraftiga eller mycket kraftiga svettningar eftersom den mängd de svettas kan vara påfrestande”, säger Anette Bürger.

Konsumenterna ville ha produkter som både kunde erbjuda ett långvarigt skydd och som är skonsam mot känslig hud.

Deodoranter
Forskarna hos Eucerin lyssnade på de drabbade direkt när de talade om sina erfarenheter av deodorantallergier, deodorantintolerans och/eller kraftiga svettningar

Vi utvecklar effektiva, hudvänliga produkter

”Det här dubbla behovet var vår utgångspunkt för Eucerin-serien”, förklarar Anette Bürger. ”Och det är jättebra information till våra forskare som redan har ett utmärkt rykte om sig att skapa medicinska hudvårdsprodukter som både är effektiva och tåls väl av känslig hud.”

Deodoranter
Våra hudvårdsexperter utvecklade en serie effektiva och hudvändliga produkter.

Eucerin deodoranter för känslig hud

Allergiska reaktioner av deodoranter och antiperspiranter brukar utlösas av parfymtillsatser. Alkohol är en ingrediens som ingår i många produkter och är ofta orsaken till deodorantintolerans.

”Våra forskare utvecklade milda men effektiva produkter som erbjuder 24 timmars skydd mot kroppslukt och 48 timmars skydd när det gäller den aluminiumfria deodoranten”, säger Anette Bürger.”Deodoranter förebygger inte svett”, förklarar hon. ”Ny svett luktar inget, det är först när bakterier börjar verka i den som lukten bildas.” Eucerins produkter innehåller ämnen som minskar mängden bakterier som bildas och återställer hudens naturliga, medelsura pH-värde för att bromsa upp tillväxten av luktbildande bakterier.

Eucerin antiperspiranter för långvarigt skydd

Antiperspiranter är särskilt effektiva när det gäller att minimera kraftig svettning i armhålorna. ”De är vanligtvis den första åtgärden som hudläkare rekommenderar eftersom de är icke-invasiva och små mängder kan vara relativt effektiva”, säger Anette Bürger.

Eucerin 48h Anti- Transpirant Roll-On har särskilt utvecklats för att erbjuda långvarigt skydd och samtidigt vara snäll mot huden.

”Den innehåller aluminiumklorhydrat, som är en aluminiumsalt som tillfälligt blockerar de merokrina och apokrina svettkörtlarna för att minska den mängd svett de producerar”, förklarar Anette Bürger. ”Tilltäppningen är ofarlig och eftersom det bildas mindre svett minskar även utvecklingen av lukt.”

Aluminiumsalterna i Eucerins antiperspiranter gör så att mängden svett som produceras minskar

Imponerande resultat för Eucerin deodoranter och antiperspiranter

Kliniska och dermatologiska tester på personer med kraftiga svettningar har bevisat effektiviteten hos Eucerin 48h Anti-Transpirant Roll-On.

”Våra deodoranter och antiperspiranter ger det långvariga skydd som människor efterfrågar, samtidigt som de är snälla mot huden”, sammanfattar Anette Bürger. ”Och det finns en produkt i vår serie för alla hudtyper och behov.”

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande