Rainer Wolber, Fil. dr och chef för forsknings- och utvecklingsavdelningen vid Eucerin

Forskningen bakom effektiva antiperspiranter och deodoranter för känslig hud

Kraftig svettning är inte bara en fysisk påfrestning utan även en känslomässig. Det kan påverka människors självkänsla och självförtroende i sociala sammanhang.

BAKGRUNDEN TILL VÅR NYA PRODUKTSERIE

”En del av problemet är stigmatiseringen”, förklarar Rainer Wolber, Fil. dr och chef för forsknings- och utvecklingsavdelningen vid Eucerin. ”De drabbade skäms ofta över symtomen och tycker att det är genant att söka hjälp. Detta gäller ofta även för hudåkommor.

Vårt första steg var därför att tala med de människor som står närmast problemet (drabbade, hudläkare och psykologer) innan vi började utveckla de nya produkterna.”

Eucerins hudvårdsspecialister djupintervjuade personer som led av kraftig svettning eller någon hudåkomma och talade även med farmaceuter som kan erbjuda de drabbade hjälp och råd. 

Våra forskare fick höra samma sak överallt. De drabbade berättade att det inte fanns en enkel lösning på deras problem. De kände att de var tvungna att göra ett val; att antingen välja en läkemedelsprodukt eller en mer hudvänlig, men kanske mindre effektiv, kosmetisk produkt.

”Vi utgick från detta tvåsidiga behov när vi började utveckla vår serie med deodoranter och antiperspiranter”, berättar Wolber.

”Eucerin har redan ett mycket gott anseende inom medicinsk hudvård liksom betydande erfarenhet av att utveckla tillförlitliga kosmetiska produkter som är skonsamma mot huden.”

Forskare vid Eucerin intervjuade personer som lider av kraftig svettning.
Våra hudvårdsspecialister utvecklade en serie med effektiva produkter som är skonsamma mot huden.

”Vi utgick därför ifrån våra kärnstyrkor när vi utvecklade Anti-Transpirant Roll-on med 48 timmars skydd för kraftig svettning.

Anti-Transpirant Roll-On med 48 timmars skydd innehåller aluminiumklorhydrat och har en lätt neutral doft. Aluminiumklorhydrat minskar mängden svett på hudytan och fungerar som en skyddsbarriär mot bakterier, vilket leder till mindre kroppslukt.  Den passar bra för känslig och rakad hud.”

Aluminiumklorhydrat och aluminiumklorid samverkar för en maximal effekt. Båda ingredienserna täpper till svettkörtelgångarna.

Produktem har testats av personer som lider av kraftig svettning. Anti-Transpirant Roll-On erbjuder 48 timmars skydd mot svettning och dålig lukt.

"För personer som lider av någon hudåkomma och personer som tidigare reagerat allergiskt på deodorant finns den extra hudvänliga produkten  Deodorant Sensitive Skin Roll-On,  med 24 timmars skydd. Denna milda produkt är fri från ämnen som kan irritera huden, t.ex. parfym, alkohol, konserveringsmedel eller färgämnen. 

Produkten har testats specifikt på personer med atopiskt eksem och psoriasis och på personer med känslig hud eller som normalt inte tål deodorant.”

* Klinisk effektstudie med 25 testdeltagare, genomsnittlig minskning av svettproduktionen med 91 %.

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!