Forskningen bakom – Eucerin Hyaluron-Filler

Visa mer

Hudens struktur förändras när vi blir äldre: fina linjer och rynkor (läs hur du kan minska rynkor) uppstår först och blir med tiden djupare. När vi åldras minskar gradvis hudens volym (läs om slapp hud och minskad volym) och fasthet, lyster och så småningom elasticitet (läs hur du kan strama upp huden och minska djupa rynkor).

Eucerin Hyaluron-Filler-serien har särskilt utvecklats för att motverka de första ålderstecknen såsom fina linjer och rynkor. Eucerins unika blandning av hög- och lågmolekylär hyaluronsyra samt Glycine Saponin arbetar riktat för att synbart fylla ut även de djupaste rynkorna för ett föryngrat utseende.

Historien bakom Eucerin Hyaluron-Filler

”De flesta av oss börjar få fina linjer och rynkor i början av 30-årsåldern”, berättar dr Sven Fey, R&D Category Head på Eucerin. Hudens åldrande, precis som allt annat åldrande, är oundvikligt och det är flera olika faktorer som styr det. Det är inte mycket vi kan göra åt de inre, biologiska faktorerna såsom våra gener och hormoner, men vi kan genom vår livsstil se till att undvika och minska några av de yttre faktorer som påskyndar åldrandeprocessen – och den viktigaste av dem är överexponering mot solen.

”Ungefär 90 % av förtidigt åldrande orsakas av solen”, säger dr Sven Fey. ”När vi bestämde oss för att skapa Eucerin Hyaluron-Filler-serien vill vi skydda huden mot solskador och skapa en sammansättning som skulle ge huden den fukt den behöver och fylla ut djupa rynkor.”

Imponerande resultat för Eucerin Hyaluron-Filler

Serien har kliniskt och dermatologiskt bevisat att den fyller ut även de djupaste rynkorna för ett föryngrat utseende.

Eucerin Hyaluron-Filler har kliniskt och dermatologiskt bevisat att den motverkar de första ålderstecknen.
Eucerin: åldersbekämpande hudvård som hudläkare litar på

Med över 100 år av klinisk erfarenhet och kunskap och med produkter som bevisligen ger resultat är Eucerin ett välrenommerat varumärke bland hudläkare världen över. ”94 % av de hudläkare vi pratade med1 sa att de tycker att hyaluroninjektioner är det mest mångsidiga sättet att hantera problem med hudens åldrande”, förklarar dr Sven Fey. ”Vi ville skapa en topisk hudvårdssammansättning som kunde erbjuda de rynkfyllande egenskaperna hos hyaluronsyra utan behovet av en invasiv behandling eller, alternativt, stötta resultaten hos behandlingar som utförts av hudläkare.

Vilka är de aktiva ingredienserna i sammansättningen?

Forskningen började med hur man kunde maximera nyttan med hyaluronsyra i en topisk sammansättning. ”Hyaluronsyra är en kraftfull fuktgivare”, säger dr Sven Fey. Hyaluronsyra tillverkas naturligt i ung hud men när vi blir äldre avtar produktionen i våra celler: huden blir torrare (ibland säger man att huden är ålderstorr) och fina linjer och rynkor blir synligare på hudens yta. ”Vi kombinerar två typer av hyaluronsyra (hög- och lågmolekylär) i Eucering Hyaluron-Filler-sammansättningen för maximal nytta”, förklarar dr Sven Fey.

 • Högmolekylär hyaluronsyra ligger kvar på hudens yta och arbetar för att förbättra vätskebalansen i epidermis yttre lager – där fina linjer och rynkor uppstår.
 • Med molekyler som är 40 gånger mindre(2) än de i högmolekylär hyaluronsyra kan lågmolekylär hyaluronsyra tränga ännu längre in i överhuden, där den stimulerar hudens egen produktion av hyaluronsyra.

”Genom att använda båda varianterna av molekyler innebär att sammansättningen både riktar in sig mot fina linjer och djupa rynkor, men vi nöjde oss inte med det”, säger dr Sven Fey. Dr Sven Fey och hans team fortsatte öka hyaluronsyrans effektivitet genom att tillsätta Glycine Saponin i sammansättningen. Det är ett extrakt från sojabönan och en av de effektivaste stimulatorerna för hyaluronsyra i läderhuden, förklarar han. Den har i en oberoende undersökning visat sig öka produktionen av hyaluronsyra i hudcellerna med upp till 256 %(3).

Beiersdorf In vitro-studie: Saponins – A New Generation of Hyaluronan-Stimulating Actives for Human Skin S. Gallinat, F. Rippke, C. Keppler, J. Mergell, A. Bürger, F. Stäb, H.Wenck Beiersdorf AG, Hamburg, Germany

Anti-age
Glycine Saponin har visat sig öka produktionen av hyaluronsyra i hudcellerna med upp till 256 % (3).

Teamet jobbade sedan med sin bassammansättning och tillsatte UVB- och UVA-filter av hög kvalitet för att skapa tre dagcremer som erbjöd en rad olika solskydd för att passa alla hudtyper: Hyaluron- Filler Day SPF 15 för torr hud, Hyaluron-Filler Day SPF 15 för normal till blandad hud och Hyaluron-Filler Day SPF 30 (för alla hudtyper) och en hudtonskorrigerande creme i två nyanser: Eucerin Hyaluron-Filler CC Cream SPF 15 Light och Eucerin Hyaluron-Filler CC Cream SPF 15 Medium.

Eucerin Hyaluron-Filler Night Peeling & Serum

För att öka effekten hos dag-, natt- och ögoncremerna fokuserade man på att utveckla ett koncentrat och en nattpeeling och serum med dubbel effekt. Den senaste innovationen, Eucerin Hyaluron-Filler Night Peeling & Serum, har utvecklats för att exfoliera och förfina hudens textur.”Det är en produkt med två kammare och unik inom åldersbekämpande hudvård”, förklarar dr Sven Fey. ”Gelen i den första kammaren innehåller både hög- och lågmolekylär hyaluronsyra4 medan emulsionen i den andra kammaren innehåller Glycine Saponin och ett effektivt AHA-komplex för exfoliering.AHA står för Alpha-Hydroxy-Acid och kallas även fruktsyra.” När gelen och emulsionen kombineras främjas hudcellsförnyelsen och även de djupaste rynkorna fylls ut. ”För bästa resultat rekommenderar vi att man använder den innan Eucerin Hyaluron-Filler Night”, tillägger dr Sven Fey.

Forskning inkluderar produktanvändningsstudier (PIU-studie) på SPF 15 dagcremer(5,6), CC-cremerna(7), ögoncremen(5), Night Peeling & Serum8 och nattcremen(5). Alla studier genomfördes med vanliga användare av åldersbekämpande produkter som rapporterade följande imponerande resultat efter två veckors användning:

Eucerin Hyaluron-Filler Day SPF 15 för torr hud:

 • 84 %: förebygger uppkomst av fina linjer och rynkor 
 • 96 %: långvarigt skydd mot uttorkning i huden
 • 84 %: gör huden synbart och märkbart slätare
 • 90 %: en perfekt makeupbas

Eucerin Hyaluron-Filler Day SPF 15 för normal till blandad hud:

 • 88 %: minskar synbart fina linjer
 • 88 %: förebygger uppkomst av fina linjer och rynkor
 • 87 %: ger en långvarig icke-fet känsla på huden
 • 87 %: gör huden synbart och märkbart slätare
 • 82 %: en perfekt makeupbas

Eucerin Hyaluron-Filler Day SPF 15 Light och Medium:

 • 88 %: fyller ut även de djupaste rynkorna inifrån
 • 88 %: minskar fina linjer och rynkor
 • 99 %: förbättrar synbart huden
 • 98 %. jämnar ut hudfläckar för ett jämnare, mer enhetligt utseende
 • 100 %: lätt att fördela och samlas inte i veck och rynkor

Eucerin Hyaluron-Filler Eye SPF 15:

 • 85 %: saktar ner utvecklingen och uppkomsten av rynkor 
 • 87 %: förebygger uppkomst av fina linjer och rynkor
 • 90 %: en perfekt makeupbas 

Eucerin Hyaluron-Filler Night:

 • 82 %: minskar synbart fina linjer
 • 84 %: förebygger uppkomst av fina linjer och rynkor
 • 90 %: gör huden synbart och märkbart slätare

”Dessa resultat samt resultat från andra kliniska och dermatologiska studier bevisar effektiviteten hos våra produkter”, sammanfattar dr Sven Fey. ”Eucerin Hyaluron-Filler hjälper kvinnor att motverka de första ålderstecknen utan invasiva behandlingar och kan också användas tillsammans med dermatologiska behandlingar för att stötta och förlänga resultaten.”

Anti-age
Eucerin Hyaluron-Filler Day och Night minskar signifikant rynkor i pannan (9)

Källor

 1. Beiersdorf-studie: Icke-representativ undersökning bland 250 hudläkare från Central- och Östeuropa, Argentina, Frankrike, Thailand, Tyskland och Chile
 2. Standardenheten för att mäta massan hos en atom är kilodalton (kDa).  Hyaluronsyra med lång kedja har ett kDa på 2000 och hyaluronsyra med kort kedja har ett kDa på 52.
 3. Forskningsrapport: Saponins – a new generation of Hyaluronan-stimulating actives for human skin, S. Gallinat, F. Rippke, C. Keppler, J. Mergell, A. Bürger, F. Stäb, H. Wenck Beiersdorf AG, Hamburg, Germany
 4. Högmolekylär hyaluronsyra förbättrar återfuktningen och slätar ut hudens yttersta lager medan lågmolekylär hyaluronsyra (som är 40 gånger mindre än den lågmolekylära hyaluronsyran i sammansättningen) går ännu längre in i epidermis där de djupare rynkorna uppstår.
 5. Beiersdorf AG, PiU, June 2010. Forskningsexempel: 126 kvinnor (50 % 30–39 år)
 6. Beiersdorf AG, PiU, October 2010. Forskningsexempel: 120 kvinnor (50 % 30–39 år)
 7. Beiersdorf AG, PiU, February 2015. Forskningsexempel: 160 kvinnor mellan 34 och 45 år 
 8. Beiersdorf AG, PiU, March 2018. Forskningsexempel: 150 kvinnor mellan 35 och 55 år
 9. Efter 8 veckors behandling med Hyaluron-Filler Day eller Night (bevisad för varje sammansättning), Efficacy of two new anti-wrinkle face care creams with Saponin and Hyaluronic Acid A. Burger, U. Scherdin, U. Koop, S. Gallinat, M. Moers-Carpi, M. Carpi, J. Mergell, F. Rippke 

Hyaluronsyra minskar uppkomsten av rynkor

Högmolekylär hyaluronsyra

Lågmolekylär hyaluronsyra

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård

Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer

Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation

Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.

Produkter som kan intressera dig