Forskningen bakom – Så här bedrevs forskningen och utvecklingen av Eucerins sortiment för hyperkänslig hud

3 min läsning
Visa mer

I Europa beräknas en så stor del som 50 procent av befolkningen ha känslig hud, varav en betydande andel anser att deras hud är hyperkänslig. Och andelen ökar – kanske som ett resultat av ökade föroreningar och allergiska reaktioner.

En viktig innovation inom hudkomfort

När forskarna hos Eucerin utvecklade sortimenten för hyperkänslig hud fokuserade de på den hyperkänsliga hudtriangeln, dvs. de tre återkommande faktorer som finns hos hyperkänslig hud.

Den första faktorn är en försvagad, utsatt hudbarriär. Det leder till en ökad vattenförlust genom epidermis och gör de underliggande lagren mer sårbara för irritation och allergiska reaktioner.

Den andra faktorn är överreaktiva sensoriska fibrer i epidermis. De reagerar snabbare och mycket kraftfullare än hos normal hud, vilket utlöser obehagliga förnimmelser i huden som bland annat har beskrivits som sveda och en stickande, brännande känsla.

Slutligen kan endogena och exogena faktorer öka stressnivån hos huden och ge upphov till rodnad. 

Fokus på källan till överreaktivitet

Vi ville hitta en helhetslösning när det gäller hudvård vid hyperkänslighet, en ren formula som var inriktad på alla aspekter av den hyperkänsliga hudtriangeln.

Eucerin Skin Institute i Hamburg.
Forskarna ville rikta in sig på källan till hyperreaktiviteten.

Dr Neufang och hennes team koncentrerade sina insatser på att hitta en aktiv ingrediens som skulle kunna lugna hyperkänslig hud och göra den mindre irriterad och mindre benägen att överreagera på stressfaktorer. De testade över 800 aktiva kombinationer innan de hittade SymSitive*. 

 

Denna innovativa ingrediens som motverkar hyperkänslighet minskar aktivt hudens hyperreaktivitet och hittar en balans i känslighetströskeln. I en serie kliniska tester uppvisade sortimentet Eucerin UltraSENSITIVE som innehåller SymSitive, utmärkta resultat och deltagarna rapporterade omedelbar och långvarig lindring av de obehagliga förnimmelserna och irritation.

Sökandet efter en helhetslösning

Efter att ha testat fördelarna med SymSitive var forskarnas nästa uppgift att hitta kompletterande ingredienser som kunde rikta in sig på barriärdefekterna, dr Neufang förklarar:

När det handlar om hudvårdsprodukter för hyperkänslig hud är det man utelämnar lika viktigt som det man tar med. Vi var tvungna att begränsa våra ingredienser till sådana som spelade en viktig roll och ta bort dem som kunde ge upphov till intolerans eller allergiska reaktioner

Attention

Eucerins sortiment för hyperkänslig hud är “rent”, vilket innebär att produkterna endast innehåller ett begränsat antal ingredienser och alla har 0 procent konserveringsmedel (inklusive parabener), paraffiner, parfym och alkohol.

Skydda formuleringen

Dispensers utan luft, med en självstängande mekanism, skyddar Eucerins formuleringar mot kontaminering och oxidering.

Minst lika viktigt är att Eucerins sortiment för hyperkänslig hud också använder förpackningar som motverkar kontaminering för att skydda formuleringen från orenheter och oxidering. Ventilerna har steriliserande filter, anslutningarna är ultrasvetsade för att vara täta och dispensern har en mycket tät packning.

Hyperkänslig hud måste inte vara ett problem: den kräver bara särskild, proaktiv hudvård, 

förklarar dr Susan Taylor, chef för avdelningen för kliniska försök vid Society Hill Dermatology och grundare och chef för Skin of Color Center vid St. Luke’s Hospital Center i New York.

”Det som är viktigast är att återfå balansen hos den känsliga huden så snabbt och skonsamt som möjligt”, fortsätter hon. ”De nya hudvårdsprodukterna från Eucerin innehåller den aktiva ingrediensen SymSitive, som effektivt verkar som en känslighetsreglerare direkt vid källan till överreaktiviteten och lindrar på så sätt känsligheten direkt.

”Dessutom: om man använder Eucerin för hyperkänslig hud regelbundet blir huden mer motståndskraftig mot inre och yttre stress. Med denna aktiva vård och genom att följa viktiga regler som att undvika exempelvis extrem vind, värme, kyla och sol återfår den känsliga huden sin naturliga balans och den naturliga skyddsfunktionen stärks så att huden kan hantera stressfaktorerna i den moderna vardagen.”

Läs mer om hyperkänslig ansiktshud

Läs mer om ansiktshud med benägenhet för rodnad

Läs mer om rosacea och hud med benägenhet för synliga blodkärl 

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård
Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer
Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation
Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.

Produkter som kan intressera dig