Forskare i laboratorium

Forskningen bakom Så här bedrevs forskningen och utvecklingen av Eucerins sortiment för hyperkänslig hud

I Europa beräknas en så stor del som 50 procent av befolkningen ha känslig hud, varav en betydande andel anser att deras hud är hyperkänslig. Och andelen ökar – kanske som ett resultat av ökade föroreningar och allergiska reaktioner.

Ett urval av våra bästa produktval för känslig hud

En viktig innovation inom hudkomfort

När forskarna hos Eucerin utvecklade sortimenten för hyperkänslig hud fokuserade de på den hyperkänsliga hudtriangeln, dvs. de tre återkommande faktorer som finns hos hyperkänslig hud.

Triangel för hypersensitiv hud, barriärdefekter, överreaktion hos nervfibrerna

Den första faktorn är en försvagad, utsatt hudbarriär. Det leder till en ökad vattenförlust genom epidermis och gör de underliggande lagren mer sårbara för irritation och allergiska reaktioner.

Den andra faktorn är överreaktiva sensoriska fibrer i epidermis. De reagerar snabbare och mycket kraftfullare än hos normal hud, vilket utlöser obehagliga förnimmelser i huden som bland annat har beskrivits som sveda och en stickande, brännande känsla.

Slutligen kan endogena och exogena faktorer öka stressnivån hos huden och ge upphov till rodnad. 

Fokus på källan till överreaktivitet

Vi ville hitta en helhetslösning när det gäller hudvård vid hyperkänslighet, en ren formula som var inriktad på alla aspekter av den hyperkänsliga hudtriangeln.

Dr Neufang och hennes team koncentrerade sina insatser på att hitta en aktiv ingrediens som skulle kunna lugna hyperkänslig hud och göra den mindre irriterad och mindre benägen att överreagera på stressfaktorer. De testade över 800 aktiva kombinationer innan de hittade SymSitive*. 

 

Denna innovativa ingrediens som motverkar hyperkänslighet minskar aktivt hudens hyperreaktivitet och hittar en balans i känslighetströskeln. I en serie kliniska tester uppvisade sortimentet Eucerin UltraSENSITIVE som innehåller SymSitive, utmärkta resultat och deltagarna rapporterade omedelbar och långvarig lindring av de obehagliga förnimmelserna och irritation.

Foto av Eucerin Skin Institute i Hamburg.
Eucerin Skin Institute i Hamburg.
Forskare som demonstrerar hudvårdsprodukt på handens baksida.
Forskarna ville rikta in sig på källan till hyperreaktiviteten.
Illustration av 1/800 KOMBINATIONER SymSitive

Sökandet efter en helhetslösning

Efter att ha testat fördelarna med SymSitive var forskarnas nästa uppgift att hitta kompletterande ingredienser som kunde rikta in sig på barriärdefekterna, dr Neufang förklarar:

När det handlar om hudvårdsprodukter för hyperkänslig hud är det man utelämnar lika viktigt som det man tar med. Vi var tvungna att begränsa våra ingredienser till sådana som spelade en viktig roll och ta bort dem som kunde ge upphov till intolerans eller allergiska reaktioner

0 %

Eucerins sortiment för hyperkänslig hud är “rent”, vilket innebär att produkterna endast innehåller ett begränsat antal ingredienser och alla har 0 procent konserveringsmedel (inklusive parabener), paraffiner, parfym och alkohol.

Skydda formuleringen

Minst lika viktigt är att Eucerins sortiment för hyperkänslig hud också använder förpackningar som motverkar kontaminering för att skydda formuleringen från orenheter och oxidering. Ventilerna har steriliserande filter, anslutningarna är ultrasvetsade för att vara täta och dispensern har en mycket tät packning.

Diagram över Eucerins ”luftfria” förpackning.
Dispensers utan luft, med en självstängande mekanism, skyddar Eucerins formuleringar mot kontaminering och oxidering.

Hyperkänslig hud måste inte vara ett problem: den kräver bara särskild, proaktiv hudvård, 

förklarar dr Susan Taylor, chef för avdelningen för kliniska försök vid Society Hill Dermatology och grundare och chef för Skin of Color Center vid St. Luke’s Hospital Center i New York.

”Det som är viktigast är att återfå balansen hos den känsliga huden så snabbt och skonsamt som möjligt”, fortsätter hon. ”De nya hudvårdsprodukterna från Eucerin innehåller den aktiva ingrediensen SymSitive, som effektivt verkar som en känslighetsreglerare direkt vid källan till överreaktiviteten och lindrar på så sätt känsligheten direkt.

”Dessutom: om man använder Eucerin för hyperkänslig hud regelbundet blir huden mer motståndskraftig mot inre och yttre stress. Med denna aktiva vård och genom att följa viktiga regler som att undvika exempelvis extrem vind, värme, kyla och sol återfår den känsliga huden sin naturliga balans och den naturliga skyddsfunktionen stärks så att huden kan hantera stressfaktorerna i den moderna vardagen.”

Läs mer om hyperkänslig ansiktshud

Läs mer om ansiktshud med benägenhet för rodnad

Läs mer om rosacea och hud med benägenhet för synliga blodkärl 

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om Eucerin
Prenumerera