Eucerins produkter och ingredienserna i dem

Omfattande forskning och passion för hudvård ligger till grund för Eucerins kvalitetsprodukter. Självklart är Eucerins experter mycket noga med att välja och begränsa antalet ingredienser för alla produkter. Trots detta kan det vid intolerans eller allergi vara bra att söka efter vissa ingredienser i vår ingrediensdatabas.

Key Ingredient

Karbamid

Förmånsfunktion

Vad är urea?


Urea, som även kallas karbamid, är en aktiv ingrediens som använts i stor utsträckning sedan 1970-talet. Eucerin var ett av de första varumärkena som erbjöd ureabaserade lösningar för torr hud. Det är en av åtskilliga NMF-faktorer (Natural Moisturising Factor) i huden, som alla arbetar för att dra in vatten i hudens yttersta lager.

Vad används urea till?


Urea och andra NMF:er binder vatten och lindrar torrhet, flagning och klåda. Dessutom stöder de exfoliering av överflödig hud och förhindrar även keratinisering. Eucerin UreaRepair PLUS-sortimentet låter personer med torra händer eller läppar behandla sina symptom. Dessa produkter inkluderar även andra NMF:er, keramider och glukoglycerol.

Är urea ofarligt för huden?


Urea är ofarligt att använda ytligt, även om det kan orsaka hudirritation eller en allergisk reaktion.

Hur tillverkas urea?


Urea tillverkas syntetiskt i ett labb genom att man hettar upp ammoniumkarbamid i en sluten behållare. Hettan torkar ut sammansättningen och bildar urea, ett ämne av kristalltyp.

Choose an ingredient

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om Eucerin
Prenumerera