Utveckla en produkt – En dedikerad process att designa den ultimata hudvårdsprodukten

3 min läsning
Visa mer

Att hitta en effektiv ingrediens är en sak. Att hitta det optimala sättet att göra den tillgänglig för huden, samtidigt som man tar hänsyn till behoven vid specifika hudtillstånd och vår strävan efter frisk, strålande hud. Eucerin jobbar hårt i sina laboratorier för att säkerställa båda. Ibland kan ju en kräm verka över natten, men det tar lite längre tid att utveckla den.

Vad är huvudfokus för Eucerins sök- och utvecklingsprocess?

Eucerins engagemang i hudens behov är grundläggande.

Alla Eucerin-produkter

 • är utvecklade från en dermatologisk bakgrund.
 • utvecklas med extremt fokus på nyckelingredienser med en dermatologiskt relevant effektivitetsprofil och enbart ett begränsat antal ingredienser. 
 • har i kliniska och dermatologiska studier bevisats vara effektiva och säkra.
 • är behagliga att använda.

Designa den idealiska produkten

Forskning, utveckling och testning är grundpelarna för Eucerins arbete för din hud.

Baserat på 100 års expertkunskap blev Eucerin ett av de mest rekommenderade dermokosmetiska varumärkena av dermatologer och farmaceuter över hela världen.

Eucerins hudforskningsexperter gör inga kompromisser när det gäller forskning, utveckling och testning av produkterna. Det inkluderar att man inte längre genomför djurförsök. Det har varit varumärkets policy sedan långt innan direktiven som reglerar tester av kosmetiska på djur trädde i kraft i EU 2004.

Läs mer om hur Eucerin erbjuder säkra och effektiva produkter utan djurtester – vi kompromissar inte med våra höga standarder.

Den dedikerade processen för produktutveckling

Att hitta rätt ingrediens är det första steget.
Eucerin "bygger" rätt formel runt nyckelingrediensen.
Testerna av fotostabilitet visar formelns strukturstabilitet efter exponering för dagsljus.
Mikroskopisk stabilitetstestning efter lagring vid olika temperaturer.
Produkterna kontrolleras grundligt efter tillverkningen.

 1. Att hitta den effektivaste aktiva ingrediensen är alltid ett genombrott, men aldrig slutet på historien.

 2. Nu återstår ännu ett avgörande steg: att göra dessa aktiva ingredienser tillgängliga för hudcellerna i tillräcklig, dermatologiskt relevant mängd så att de kan göra sitt jobb. Att "bygga" en idealisk formel runt nyckelingrediensen är lika krävande som att hitta den och det omfattar krävande processer och tekniker. Att lösa upp den "aktiva ingrediensen" som den kallas i en lämplig emulsionsfas är nästa steg. Emulsionsfasen är antingen vattenbaserad eller oljebaserad. Olika halter av olja/vatten eller vatten/olja tetstas med avseende på stabilitet och transport av aktiva ingredienser, beroende på den avsedda användningen: Är den nya produkten avsedd för torr hud? För ansiktet eller kroppen? Ska den vara ett serum istället för en kräm? Att hitta rätt viskositet och ge den bästa sensoriska upplevelsen för kunden är också ett måste, samtidigt som den medicinska och dermatologiska relevansen och fördelarna för huden bibehålls.

 3. För att garantera en produkts stabilitet testar Eucerin den kontinuerligt. Det är enbart grundligt och korrekt testade produkter som når marknaden.

  Testning av fotostabilitet, dvs. stabilitet mot sol- eller dagsljus.
  Testning av temperaturstabilitet. Detta är också ett relevant kriterium. Proverna exponeras för olika temperaturer under en viss tid.
  Testning av mikrobiologisk stabilitet kommer härnäst och säkerställer att hudvårdsprodukterna inte innehåller någon mikrobiologisk kontaminering.

 4. Efter att slutligen ha godkänts i alla dessa krävande tester är nästa steg att ta receptet från testerna i petriskålarna till en färdig cremeburk: en lyckad omvandling för tillverkningsprocessen måste garanteras. Produkten måste ha identiska egenskaper med labbprovet: viskositet, pH, applicering, känsla, färg, konsistens – allt måste vara absolut samma. Testningen av detta uppnås genom en process som kallas "uppskalning", ett steg som är grundläggande för produktutvecklingskedjan.

Bra att veta: Den angivna stabila perioden efter att produkten öppnats (PAO, anges i månader) anges på baksidan av Eucerin-produkten.

"Under hela utvecklingsprocessen säkerställer Eucerins forskare att enbart ett begränsat antal ingredienser används och att koncentrationen av nyckelingredienser som krämen byggs upp kring är så hög och dermatologiskt relevant som möjligt."
Rainer Wolber, PhD, Head of Research & Development Eucerin

01

Kunskap om huden: Med engagemang och passion för huden skapar vi innovationer. Läs mer

02

Hitta lösningar: Vi söker efter det optimala och bästa eftersom din hud är värd det. Läs mer

03

Utveckling av en produkt: En dedikerad process att designa den ultimata hudvårdsprodukten.

04

Säkerhet och effektivitet: Eucerins produkter är säkra och effektiva för vi sätter höga standarder. Läs mer

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård
Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer
Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation
Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.