Thiamidol – Den främsta ingrediensen mot hyperpigmentering

Vad är Thiamidol och hur fungerar det?

5 min läsning
Visa mer

Thiamidol är en banbrytande och unik aktiv ingrediens som reducerar mörka fläckar och pigmentfläckar - även känt som hyperpigmentering - som är ett vanligt förekommande hudbekymmer. Genom att verka vid roten till hyperpigmenteringen, reducerar den här sammansättningen melaninproduktionen. I denna artikel kan du läsa mer hur du kan använda Eucerins produkter som innehåller Thiamidol för att få en jämnare hudton.

 

Vad är Thiamidol?

Thiamidol är en patenterad ingrediens, utvecklad av Eucerin, som är kliniskt och dermatologiskt bevisad att reducera pigmentfläckar och förebygga att de återuppstår. 

Den är ett resultat av 10 års forskning och över 50,000 testade ingredienser och man hittar den som en nyckelingrediens i många av våra hudvårdsprodukter.

 

Hur fungerar Thiamidol mot hyperpigmentering?

En lösning för jämnare hudton
Thiamidol reducerar tyrosinas för en jämnar hudton.

Melanin är det bruna pigment som definierar färgen på vår hud. Produktionen av melanin i vår hud beror på många olika faktorer, så som hur stark solens strålning är och tiden man spenderar i solen.

Ibland, på grund av hormonella förändringar under graviditet, akneinflammation, eller på grund av hudens åldrande, kan våra hudceller producera en större mängd melanin i mindre områden vilket orsakar oregelbunden pigmentering. Detta kan ses som hyperpigmentering, melasma eller ålderfläckar.

Pigmentering uppstår när enzymet tyrosinas gör om aminosyran tyrosin till melanin. Med en ökad aktivitet, kan detta enzym producera mer melanin och hud kan då se mörkare ut på vissa delar av huden. Dessa mörka fläckar eller pigmentfläckar på huden är relativt vanliga men kan orsaka besvär när de är synliga.

Thiamidol reducerar effektivt melaninproduktion genom att blockera enzymet tyrosinas. När melaninet i huden minskar så gör även infärgningen av hudens celler detta.  När hudcellerna i sin livscykel byts ut, bleknar då gravids de synliga fläckarna på hudens yta.

Hur effektivt är Thiamidol?

Synliga resultat på bara 12 veckor, visar på en reduktion upp till -75%.
Minskning av hyperpigmentering synlig redan efter 12 veckor.

Det korta svaret? Mycket! Thimaidol är den just nu effektivaste hämmaren av mänskligt tyrosinas, enzymet som bidrar till hyperpigmentering i huden.

De första resultaten är synliga redan efter 2 veckors regelbunden användning tack vare den reducerade aktiviteten i melanocyterna. Inom 12 veckors användning av Anti-Pigment Dual Serum har 75% reduktion av hyperpigmentering påvisats. 

Thiamidol är en relativt okänd aktiv ingrediens, men en högpresterande sådan, vilket visats i omfattande testning hos oss på Eucerin och Beiersdorf. Enzymet tyrosinas finns inte bara hos människor, utan hos många olika djur och växter. När man testar aktiva ingredienser i ett laboratorium är det fortfarande vanligt att man använder enzymet som återfinns i svampar då det är lätt att tillgå. Tills nyligen var alla tester gjorda på enzymet från svampar, trots att enzymet hos människor är mycket mer komplext.

Att isolera det mänskliga enzymet för testning är mer utmanande på grund av att strukturen i det mänskliga enzymet är mer ömtåligt. Men forskare från Beiersdorf lyckades och var de första att isolera mänskligt enzym vilket gjorde det möjligt att genomföra tester på. Detta var det första steget i att identifiera strukturen i tyrosinas. Av 50,000 testade ingredienser, stod Thiamidol ut för dess förmåga att blockera tyrosinas i små koncentrationer. Medan andra hämmare av tyrosinas inte är effektiva på mänskligt enzym då de är designade för svampenzym.

Fungerar Thiamidol på alla hudtyper?

Skydd för alla hudtoner och hudtyper.
Lämplig för alla hudtyper.

Thiamidol är en mycket skonsam ingrediens, vilket gör den väldigt lämpad för känslig hud. Den fungerar på alla hudtyper och hudtoner oavsett ålder.

Eucerins Anti-Pigment-produkter innehåller Thiamidol och kan användas tillsammans med andra dermatologiska behandlingar så som kemisk peeling och laserbehandlingar när huden är helt läkt (och inte skadad eller öppen) för att förbättra och förlänga resultaten.

Thiamidol mot solinducerade pigmentfläckar

Använda produkter med SPF för att förbättre effekten.
Förbättra effekten av Thiamidol genom att använda ett effektivt solskydd.

Solexponering är den vanligaste orsaken till hyperpigmentering och påverkar produktionen av melanin, ett natruligt pigment som ger huden färg. Men även hormonell påverkan och åldrande kan orsaka en ökad melaninproduktion och orsaka hyperpigmentering. Upprepad och regelbunden solexponering kan dock få pigmentfläckar att uppstå även i yngre ålder, vilket man kan förebygga genom att använda solskydd dagligen.

Genom att använda solskydd förbättrar du även effekten av Thiamidol. Till exempel är Anti-Pigment Dual Serum, upp till 2,5 gånger så effektiv att reducera pigmentfläckar om du använder den i kombination med  Anti-Pigment Day SPF 30.

Effektiviteten förbättras också med varje produkt du använder som innehåller Thiamidol. Dock så skall man inte överstiga 4 appliceringar per dag av produkter med ingrediensen.

Thiamidol mot mörka fläckar efter akne

Kliniskt bevisad att synligt reducera mörka fläckar efter akne med upp till 80%<1>object</sup> och blemmor med upp till 90%<sup>2</sup>.Synlig förbättring av porer med upp till 71% <sup>2</sup>.  Första synliga resultatet efter 2 veckor.       1, 2: Gallinger J. et al, Effective solution to reduce both blemishes and acne-related post-inflammatory hyperpigmentation with a novel skin care formulation tailored for acne-prone skin containing the tyrosinase inhibitor Thiamidol, EADV 2021.
Kliniskt bevisad att synligt reducera mörka fläckar efter akne med upp till 80%<1>object och blemmor med upp till 90%2..  Första synliga resultatet efter 2 veckor. 

Post-inflammatorisk hyperpigmentering (PIH) är vad som händer när huden är inflammerad eller skadad, till exempel som ett resultat av akne och får det drabbade området att blir mörkare och hyperpigmenterat även om det i övrigt har läkt.

Även vår serie Dermopurifyer innehåller produkter med Thiamidol som är framtagna för att reducera PIH och förebygga att blemmor uppstår. DermoPurifyer Triple Effect Serum innehåller aktiva ingredienser så som salicylsyra och Licochalcone A som hjälper vid aknebenägen hud.

Triple Effect Serum har en ännu bättre effekt när det används med Dermopurifyer Protective Fluid SPF 30. Det har visats i våra studier att produkterna inte bara förbättrat deras liv, utan också har den högsta effekten mot mörka fläckar efter akne av någon produkt de någonsin provat  95% av deltagarna instämmer på påståendet "Kombinationen vinner över mörka fläckar"*.


*Produktanvändingsstudie (PIU-studie) med 100 deltagare. Åtta veckors regelbunden användning, två gånger dagligen.

Thiamidol mot åldersfläckar

Synlig reducering av hyperpigmentering efter 12 veckors användning av produkter som innehåller Thiamidol, där pigmenfläckarna bleknat.
Synlig reducering av hyperpigmentering efter 12 veckors användning av produkter som innehåller Thiamidol, där pigmenfläckarna bleknat.

Ålderfläckar, som ofta uppstår på ansiktet, händerna och andra områden på kroppen som är exponerade mot solen, är små mörka områden (hyperpigmenteringar) synliga på huden. De uppstår oftast hos personer över 40, därav namnet, men kan även uppstå tidigare i livet.

Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Serum  är ett lätt och återfuktande serum som är speciellt utformat för mogen hud. Det innehåller Hyaluronsyra och Arctiin som fyller ut djupa rynkor och förbättrar hudens elasticitet. Det innehåller även Thiamidol för att aktivt reducera åldersfläckar.

HYALURON-FILLER + ELASTICITY 3D SERUM

användare bekräftar*

93%

Huden känns återfuktad

97%

Förbättrar hudens allmänna kvalité

100%

Lämnar huden med en mjuk, silkeslen känsla

100%

Ger en vårdande känsla på huden

Användarstudie n=130, 50-65 år med hög förekomst av åldersfläckar i ansiktet som använt produkterna i en blindstudie i fyra veckor.

 

Eftersom åldersfläckar uppstår även på händerna på grund av deras frekventa solexponering, har vi tagit fram Hyaluron-Filler + Elasticity Hand Creme SPF 30 för att stötta huden i just detta område.

 

HYALURON-FILLER + ELASTICITY HAND CREME SPF 30

ANVÄNDARE BEKRÄFTAR*

93%

Huden känns återfuktad

94%

Ger mig synligt vackrare händer

97%

Förbättrar hudens allmänna kvalité

98%

Förbättrar hudens fasthet och elasticitet

99%

Lämnar huden med en mjuk, silkeslen känsla


*Användarstudie efter två veckor. Produktanvändningsstudie, n=130 (50-65år) med hög förekomst av åldersfläckar på händerna med hjälp av blindtest i 2 veckor med daglig användning.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård
Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer
Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation
Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.