Hudvårdsrutin torr hy

4 min läsning
Visa mer

Om din hud känns stram, fjällig eller matt kan rätt hudvårdsrutin för torr hud göra all skillnad i världen. För att få en hälsosam, återfuktad hud med lyster, upptäck vår expertrekommenderade ansiktsrutin morgon och kväll för torr hud, inklusive produktrekommendationer.

Orsaker till torr hud

Torr hud är en obehaglig hudåkomma. Kännetecknen inkluderar kliande, fjällande och ibland sprucken hud och kan drabba olika delar av kroppen.

Detta kan orsakas av miljöfaktorer, såsom årstidsväxlingar (kännetecknen tenderar att förvärras på vintern och sommaren), bistra väderförhållanden (varm, kall eller torr luft), ultraviolett solljus och klor.

Hudvårdsfaktorer kan även påverka hudens återfuktning och att följa en felaktig rutin kan förvärra problemen med torr hud. Att använda starka tvålar, att tvätta sig för ofta eller att ta långa, heta bad kan beröva hudens barriär på dess naturliga hudlipider.

Lär dig mer om yttre och inre orsaker till torr hud här.

Ansiktsrutin för torr hud och bästa hudvårdsrutinen för torr hud

Även om orsakerna kan variera från person till person, bör alla som lider av torr hud använda en rutin för att behandla symptomen. Du bör utföra din rutin mot torr hud två gånger per dag - varje morgon och kväll.

Oavsett hudåkomma så inbegriper en omfattande rutin rengöring, toning, återfuktning och att använda solskydd. Utöver de produkter du använder är det avgörande att upprätthålla en konsekvent rutin.

Vår morgon/kvällshudvårdsrutin för torr hud i ansiktet är enkel att följa och tillhandahåller en både skonsam och effektiv behandling, samtidigt som den skyddar hudens barriär.

Rengöring (morgon och kväll)

Detta är det första steget i din ansiktsrutin för torr hud. Att rengöra huden innan du applicerar serum eller crèmer bidrar till att avlägsna smuts, smink och föroreningar från din hud. Det är viktigt att du använder en rengöringsprodukt som inte stör hudens ytterlager.

 

Toning (morgon och kväll)

Att använda en toner som kompletterar din rengöringsprodukt bidrar till att avlägsna överskottsolja eller smuts som du kanske har missat. Detta gör det möjligt för andra produkter att absorberas helt och balanserar din hudton. Lär dig mer om rengöring och toning här.

 

Omvårdnad (morgon och kväll)

Lås in fukten genom att återfukta huden med en närande, icke-komedogen produkt. Glöm inte bort att fokusera på området runt ögonen under din ansiktsrutin för torr hud, eftersom detta vanligtvis är det första området som uppvisar tecken på åldrande, såsom fina linjer och rynkor.

Skydd (morgon) - Hudvårdsrutin för torr känslig hud

Många dagliga återfuktningsprodukter innehåller förvisso SPF, men du bör även använda ett solskydd som låser in fukten varje morgon. Vi rekommenderar att du använder minst SPF 30 för att skydda din hud mot skadliga UV-strålar. Läs mer i Bör jag använda solskydd varje dag?.

Sätt igång med din hudvårdsrutin för torr hud omedelbart efter duschen eller badet för att låsa in fukten.

Hur ofta bör jag exfoliera mitt ansikte?

Om du lider av torr hud bör du endast exfoliera ansiktet 1-2 gånger per vecka. Om du lägger märke till symptom på torr hud kan exfoliering vara den första lösningen, men överdriv inte.

När du ska prova en ny exfolieringsprodukt, testa den först på en liten del av ansiktet innan du använder den i hela ansiktet. Var noga med att återfukta huden efter exfoliering. Läs mer i Så här exfolierar du huden.

Ingredienser som bidrar till att behandla torr hud

När du söker efter produkter till din hudvårdsrutin mot torr hud är det viktigt att de innehåller de bästa återfuktande ingredienserna:

  • Urea är en av åtskilliga naturliga återfuktningsfaktorer (NMF). Dessa NMF:er binder vatten och lugnar huden samtidigt som de främjar exfoliering. Eucerin var ett av de första varumärkena som erbjöd ureabaserade lösningarna för torr hud.
  • Hyaluronsyra drar till sig och håller kvar fukt, vilket gör att huden känns fylligare och mer återfuktad.
  • Ceramider bidrar till att binda fukt genom att återställa hudbarriären. Dessa ingredienser återfinns i våra UreaRepair PLUS- och AtoControl-sortiment.
  • Glycerin bidrar till att motverka torrhet genom att dra fukt till hudens översta lager.

Vilket sortiment för torr produkt är rätt för just mig?

Huden fungerar bäst när den är ordentligt återfuktad och vi på Eucerin erbjuder ett brett urval av innovativa produkter för att behandla torr hud. Att hitta rätt produkter är mycket viktigt när du har torr hud. Vilket Eucerin-sortiment du bör välja beror på dina de tecken din hud uppvisar och hur torr hud du har:

  • UreaRepair: För mycket torr och grov hud.
  • Aquaphor: För torr, mycket torr, sprucken eller irriterad hud.
  • AtoControl: För torr, irriterad eller kliande hud

De flesta fall av torr hud är vanligtvis ofarliga och med rätt behandling och en anpassad hudvårdsrutin går det att få bukt med de problem som uppstår.

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård
Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer
Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation
Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.

Relaterade artiklar