NYHET: Eucerin UltraSENSITIVE Ny hudvårdsserie speciellt framtagen för hyperkänslig hud

Eucerins nya serie för hyperkänslig hud lugnar reaktioner i huden på djupet. Produkterna innehåller Symsitive*, en aktiv ingrediens som har utformats särskilt för över- och hyperkänslig hud. Eucerin UltraSensitive hjälper till att lindra symptom som irritation, brännande och svidande känsla samt ger ett långvarigt skydd mot hyperreaktion.

Nästan 40%** av alla svenska kvinnor upplever sin hud som hyperkänslig eller känslig. Dermatologer världen över rapporterar en ökning av personer som lider av känslig hud. Orsaken till denna ökning är ännu inte fastställd, däremot går det att få hjälp med problemen genom att använda rätt hudvårdsprodukter. Eucerin har tagit fram en helt ny serie för hyperkänslig hud – Eucerin UltraSENSITIVE. Produkterna reducerar hudens känslighet och stöttar och stärker den försvagade hudbarriären mot allergener och irriterande faktorer. Produkterna innehåller så få ingredienser som möjligt för att minska risken för möjliga hudreaktioner.

Hyperkänslig hud

Hyperkänslig hud är en sensorisk känsla som är orsakad av ökad känslighet (hyper-reaktivitet) i hudens nerver. Den känsliga huden reagerar ofta på ingredienser som generellt tolereras av normal hud. Det kan yttra sig i form av en brännande och stickande känsla eller att huden blir torr och kliar. De faktorer som oftast utlöser hudreaktioner på känslig hud är:

 • Miljö - värme, kyla och vind
 • Kemikalier - kosmetiska ingredienser
 • Stress – fysisk eller emotionell

Eucerin UltraSENSITIVE

Eucerin har efter långa kliniska och dermatologiska studier tagit fram produktserien UltraSENSITIVE. Den primärt verkande aktiva ingrediensen i produktserien är SymSitive*, en ingrediens speciellt utvecklad för över- och hyperkänslig hud. Den fungerar som en känslighetsregulator direkt vid källan där hyper-reaktiviteten i huden uppstår. Det gör att den minimerar överkänslighetsreaktioner av nervtrådarna i det övre lagret av huden, vilket lugnar känslig hud direkt. Seriens produkter innehåller dessutom lipider och speciella vaxer som återfuktar huden och ger den näring.

Luftfri förpackning minskar bakterier

För att få ett optimalt skydd mot bakterier och oxidation har produkterna ett luftfritt emballage. Det är ett patenterat dubbelt ventilsystem som består av en självstängande öppning med förseglande membran, vilket minimerar risken för bakterietillväxt. Den speciellt framtagna förpackningen gör även att konserveringsmedel kan uteslutas ur produkterna.

Produkterna i Eucerin UltraSENSITIVE är fria från:

 • Konserveringsmedel
 • Parabener
 • Paraffiner
 • Parfym
 • Alkohol
 • Färgämnen
 • Emulgatorer

UltraSENSITIVE Cleansing Lotion

Rengör den hyperkänsliga huden noggrant men innehåller endast ett fåtal ingredienser för att minimera intolerans och allergiska reaktioner. Innehåller inte tvål eller tensider.

Aktiv ingrediens:
SymSitive* för omedelbar och långvarig hudkomfort.

Övrig ingrediens:
Arginin, en aminosyra som finns naturligt i huden som hjälper till att återfukta huden och reducera hudirritation.

Totalt antal ingredienser:
13

Rek pris:
129 kr (100 ml)

UltraSENSITIVE Soothing Care för torr hud

Aktiv huvudingrediens:
SymSitive* för omedelbar och långvarig hudkomfort.

Övrig ingrediens:
Arginin, en aminosyra som finns naturligt i huden som hjälper till att återfukta huden och reducera hudirritation.

Formulabasen är en vaxhydrodispersion utan emulgeringsmedel som innehåller en kombination av vaxer (inkl sheasmör) som smälter vid kroppstemperatur. Den innehåller även återuppbyggande Panthenol.

Totalt antal ingredienser:
13

Rek pris:
189 kr (50 ml)

UltraSENSITIVE Soothing Care för Normal till kombinerad hud

Aktiv huvudingrediens:
SymSitive* för omedelbar och långvarig hudkomfort.

Övriga ingredienser:
Arginin, en aminosyra som finns naturligt i huden som hjälper till att återfukta huden och reducera hudirritation.

Formulabasen innehåller Squalene som huvudsaklig mjukgörare Squalane är en beståndsdel i den naturliga hydrolipidfilmen och har antioxiderande egenskaper.

Totalt antal ingredienser:
12

Rek pris:
189 kr (50 ml)

 

* reg.tm of Symrise, Germany

** Marknadsundersökning genomförd av MEC, augusti 2014. Intervjuer med 500 svenska kvinnor 25-70 år som handlar ansiktsvård på apotek minst två gånger per år. Dessa är representativa för 815 448 kvinnor i Sverige.

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

 • Läs om och testa våra nya produkter
 • Delta i tävlingar
 • Få senaste nyheterna inom hudvård
 • Få professionella hudvårdstips
 • Ta del av erbjudanden och kampanjer
 • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande