Nyhet: Eucerin AntiREDNESS Ny innovativ formula reducerar rodnad hos hyperkänslig hud med benägenhet för synliga blodkärl och rosacea

Två minimalistiska produkter med ny innovativ formula speciellt framtagen för hud med benägenhet för synliga blodkärl samt rosacea gör nu Eucerins produktlinje HyperSENSITIVE sällskap. Eucerin AntiREDNESS kommer i form av en kombinerad dag- och nattcreme samt en täckande dagcreme med högt UVA- och UVB-skydd och gröna neutraliserande pigment som hjälper till att dölja förekomsten av rodnad. Produkterna kombinerar den känslighetsbalanserande SymSitive* med lugnande Licochalcone A. Seriens produkter innehåller ett begränsat antal komponenter i syfte att skydda hudbarriären mot intolerans och allergiska reaktioner. Alla produkter finns i luftfria förpackningar utan parfym konserveringsmedel och alkohol.

Till skillnad från många andra hudproblem kan överkänslig ansiktshud sakna synbara tecken, trots att den är oerhört obekväm för den som är drabbad. Det är ett ganska vanligt problem men då symptomen kan vara subjektiva kan det vara svårt att diagnostisera. Studier har dock visat att förekomsten av det man själv uppfattar som känslig hud är hög i hela den industrialiserade världen och att antalet fall ständigt ökar.

Eucerins sortiment för hyperkänslig hud innefattar sedan tidigare produktlinjen, Eucerin HyperSENSITIVE, vilken nu utökas med Eucerin AntiREDNESS, särskilt utvecklad för hud med rodnad. Eucerins sortiment för hyperkänslig hud erbjuder en helhetslösning inom hudvård där de viktigaste tecknen på hyperkänslig hud hanteras; en försvagad hudbarriär, överreaktiva sensoriska fibrer samt rodnad.

Hud med benägenhet för rodnad

Individer med överkänslig hud löper en större risk att drabbas av erytem (eller hudrodnad), då huden är mer sårbar för stimulerande faktorer såsom allergener, temperaturförändringar eller kemikalier. Hudrodnad orsakad av överkänslighet kan stanna kvar i timmar, dagar eller till och med månader. Då det är svårt att helt undvika de inre och yttre stressfaktorer som kan utlösa hudproblemen blir hudvårdsprodukter som kan återställa och skydda den försvagade hudbarriären extra viktiga. Eucerin AntiREDNESS är särskilt utvecklad för hud med rodnad – överkänslig hud och rosaceabenägen hud. Dag- och nattcremen AntiREDNESS Soothing Care och dagcremen AntiREDNESS Concealing Day Care innehåller en innovativ formula som kombinerar de aktiva ingredienserna SymSitive* och Licochalcone A.

  • SymSitive* är en effektiv känslighetsreglerare som omedelbart och över tid lugnar huden samt ökar dess toleranströskel.
  • Licochalcone A är en patenterad komponent med både anti-oksidative och anti-inflammatoriska egenskaper som utvinns ur kinesisk lakritsrot (glycyrrhiza inflata) och hjälper till att minska irritation och rodnad.

Mer information om hud med benägenhet för rosacea och synliga blodkärl.

AntiREDNESS Soothing Care

Dag- och nattcreme för omedelbar hudkomfort och minskad rodnad hos överkänslig hud. Appliceras varje dag på morgonen och/eller kvällen i ordentligt rengjort ansikte samt på hals och dekolletage.

Aktiva ingredienser:
Känslighetsreglerande SymSitive* och lugnande Licochalcone A.

Egenskaper:
Utan parfym, konserveringsmedel, parabenfri, paraffinfri, parfymfri, alkoholfri, fri från färgämnen, fri från emulgeringsmedel

Rek pris:
209 kr (50 ml)

För hyperkänslig hud med rodnad

AntiREDNESS Concealing Day Care SPF 25

Dagcreme med gröna neutraliserande pigment som hjälper till att dölja förekomsten av rodnad och ger huden en jämnare ton. Cremen innehåller högt UVA- och UVB-skydd (SPF25) för att skydda huden från UV-strålar som har försämrande effekt vid ansiktsrodnad. Appliceras varje dag i väl rengjort ansikte genom att försiktigt massera in den i huden för att lugna irritation och dölja rodnad.

Aktiva ingredienser:
Känslighetsreglerande SymSitive* och lugnande Licochalcone A.

Egenskaper:
Tonad, perfekt makeupbas, täpper inte till porerna, parfymfri, fri från konserveringsmedel, parabenfri, paraffinfri, alkoholfri

Rek pris:
209 kr (50 ml)

För hyperkänslig hud med rodnad

UltraSENSITIVE Cleansing Lotion

Tvål- och tensidfri rengöring som ger omedelbar hudkomfort till den hyperkänsliga huden. Även lämplig för hud med rodnad och rosaceabenägen hud. Applicera 1-2 pumptryck varje dag på morgonen och/eller kvällen i ansikte samt på hals och dekolletage. Ta bort med bomullspad eller ljummet vatten.

Aktiva ingredienser:
Känslighetsreglerande SymSitive*och anti-irritativ samt återfuktande Arginin.

Rek pris:
129 kr (100 ml)

För hyperkänslig hud med rodnad

UltraSENSITIVE Soothing Care för torr hud

Närande dag- och nattcreme som ger omedelbar hudkomfort och intensiv fukt till torr och hyperkänslig hud. Appliceras varje dag på morgonen och/eller kvällen i ordentligt rengjort ansikte samt på hals och dekolletage. Formulabasen en kombination av skyddande vaxer (inklusive sheasmör) som smälter in i huden. Den innehåller även återuppbyggande Panthenol.

Aktiva ingredienser:
Känslighetsreglerande SymSitive* och anti-irritativ samt återfuktande Arginin.

Rek pris:
189 kr (50 ml)

För hyperkänslig hud utan rodnad

UltraSENSITIVE Soothing Care för normal till kombinerad hud

Lätt dag- och nattcreme som ger omedelbar hudkomfort och intensiv fukt till normal till fet, hyperkänslig hud. Appliceras varje dag på morgonen och/eller kvällen i ordentligt rengjort ansikte samt på hals och dekolletage. Formulabasen innehåller mjukgörande och fuktgivande Squalane, en naturlig beståndsdel i hudens skyddande hydrolipidfilm.

Aktiva ingredienser:
Känslighetsreglerande SymSitive*och anti-irritativ samt återfuktande Arginin.

Rek pris:
189 kr (50 ml)

För hyperkänslig hud utan rodnad

 

* reg. varumärke som tillhör Symrise AG, Tyskland

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande