Yoella Nygren Skin Confident

TIME TO GET SKIN CONFIDENT

"Akne ska inte hindra mig från att var lycklig"

INSTAGRAM-PROFILEN YOELLA NYGREN:

”Min akne fick mig att hitta mig själv”

 

Influencern Yoella Nygren gick från att ha en lugn och stabil hud till att plötsligt drabbas av svår akne när hon var 23 år gammal. Vägen till att finna acceptans var lång men aknen fick Yoella att hitta till sig själv. På Eucerin är vi stolta över att ha Yoella som ambassadör och tillsammans vill vi bryta stigmat och bidra till mer acceptans kring akne inom hudvårdsvärlden.

 

 Många får problem med sin hud i unga år, men akne kan även drabba vuxna. Så var det för Instagram-profilen Yoella Nygren. Som tonåring hade hon en lugn och stabil hud men det ändrades efter att hon blivit mamma. Det gick så långt att hon slutade umgås med vänner.

– "Det var tufft och jag kände mig mindre värd än andra", minns Yoella. Hon möttes av fördomar och många hade åsikter kring hur hon tog hand om sin hud.  

Idag arbetar Yoella aktivt med att skapa en ökad acceptans inom hudvårdsvärlden tillsammans med oss på Eucerin. Beskrivningen till Yoellas konto lyder: “It’s time to get skinconfident!” och kan tolkas som en blinkning till skinpositivismen som vuxit fram de senaste åren. Under parollen delar användare med sig av oredigerade bilder, med målet att minska stigmat kring akne och finnar.  

– "För mig handlar det om att inte låta skönhetsideal begränsa mig och att inte hindra mig själv från att göra saker som jag egentligen vill göra. Jag bestämde mig för att akne inte ska hindra mig från att vara lycklig och däri hittade jag mig själv", säger Yoella.


Hon har även hittat en hudvårdsrutin som passar just hennes huds behov. 

Eucerins DermoPurifyer Oil Control funkar jättebra för mig. I dag tänker jag väldigt lite på min hud och känner mig fin som jag är. 

 

 


Eucerins hudvårdsexpert Caroline Martinsson om vuxenakne och känslig hud: 

Ungefär 40 procent påverkas av akne någon gång i vuxen ålder. Vuxenakne, eller acne tarda som det också heter, uppträder från 25-års ålder och kan fortsätta långt upp i vuxen ålder. Hormonerna påverkar vår hud genom hela livet och kan orsaka hormonellt betingad akne.

Tre faktorer som ligger bakom är menscykeln, graviditet och klimakteriet. Eftersom aknebenägen hud ofta är känslig är det viktigt med milda produkter som inte täpper till porer.

DERMOPURIFYER OIL CONTROL

Eucerins hudvårdserie DermoPurifer är speciellt anpassad för en aknebenägen och oljig hud med produkter är framtagna för att rengöra, stötta och hudvårda denna hudtyp. De noga utvalda aktiva ingredienserna i produkterna reglerar talgproduktionen, dämpar inflammation och minskar bakterietillväxt. Utöver detta innehåller serien produkter anpassade för att hudvårda hud med mörka fläckar efter akne.

DermoPurifyer produkter som gör skillnad för oljig eller aknebenägen hud

YOELLAS STEG-FÖR-STEG RUTIN MED DERMOPURIFYER

Som för många andra är Yoellas hud inte på samma sätt hela tiden, utan den går i cykler. För det mesta känns den lugn och stabil nuförtiden, men då och då slår de hormonella finnarna till.

 

Hon har därför en särskild hudvårdsrutin för när huden behöver lite extra omsorg, och tipsar oss även om några produkter som får huden att återhämta sig.

MER LÄSNING OM HUDVÅRD FÖR AKNEBENÄGEN HUD

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård
Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer
Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation
Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.