Kvinna som rör vid högra kinden med handen

Om icke-medicinska behandlingar av acne Så här kan behandla acne utan läkemedel

LÖSNINGAR

Behandling av symptomen hos oren och aknebenägen hud utan läkemedel

Vid medelsvår till allvarlig akne kan du behöva hjälp av en läkare eller dermatolog, men mild komedonal akne kan ofta behandlas utan läkemedel.

Farmaceuter kan erbjuda många dermokosmetiska vårdprodukter. De kan omfatta:


Dessa kan användas på alla drabbade områden, både ansikte, axlar, bröst och rygg. De kan också användas som en tilläggsbehandling till vanlig medicinsk behandling för att motverka bieffekter som torr hud eller solkänslighet.

Man som applicerar kräm i ansikte
Skonsamheten och effektiviteten hos produkterna i serien Eucerin DermoPURIFYER är kliniskt bevisad hos patienter med aknebenägen hud.
Kvinna som rengör ansiktet med en bomullsrondell.
Regelbunden rengöring rekommenderas för aknebenägen hud.

Utöver de cremer och geler gels som används för att behandla symptomen hos aknebenägen hud, finns det även produkter som kan bidra till att dölja de fysiska effekterna. Exempelvis kan make-up som inte täpper till porerna användas för att täcka över hudutslag, men det är väldigt viktigt att avlägsna den med en mild rengöringsprodukt vid dagens slut. Män kan också använda täckande make-up för att tona ned rodnader och ge huden en jämn ton. Concealer kan användas topiskt på små, drabbade områden.

Tvärt emot vad alla myter påstår hjälper varken tandkräm eller aspirinmasker för att torka ut utslag. Det finns inga medicinska bevis som pekar på att de hjälper på något sätt. Faktum är att tandkräm innehåller ämnen som kan irritera och skada huden.

Dessutom är det en god idé att äta en sund kost, undvika platser där huden exponeras för rök eller smuts och, med tanke på de psykologiska effekterna av oren hud, ägna sig åt sådant som bidrar till att öka självkänslan och självförtroendet.

Det kan ta flera veckor innan en daglig rengörings- och vårdrutin visar någon effekt, så ha tålamod och ge inte upp.

Kvinna som använder Eucerin DermoPURIFYER Cover Stick
Eucerin DermoPURIFYER Cover Stick hjälper till att täcka finnar.
Kvinna som ler och håller i ett grönt äpple
En sund kost och livsstil bidrar till sund hud.

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!