Kvinna som smörjer in sig med Eucerin Sun Oil Control

Kladdfria solskydd

4 min läsning
Visa mer

Trots att vi är medvetna om vikten av att använda solskydd smörjer många av oss fortfarande inte in oss så regelbundet och effektivt som vi borde, vad beror det på? 

Här tar vi upp de största generella utmaningarna kring solskyddsprodukter och presenterar produkter som tagits fram särskilt för att lösa dessa problem - så att vi inte längre har några ursäkter för att inte ge huden det solskydd den behöver.  

Varför solskydd är viktigt

Kvinna som smörjer in ryggen med Eucerin Solskydd
Tillräcklig mängd solskydd är nödvändigt för att huden skall må bra

Sol i lagom mängd är bra för hälsan, men överexponering kan orsaka skador på kort och lång sikt. Läs gärna mer om detta i artikeln huden och solen.

De bästa sätten att undvika hudskador är att inte vara i solen under de timmar då den är som starkast, att täcka huden med kläder/hatt och att använda en solskyddsprodukt som är anpassad för den hudtyp eller det hudtillstånd som du har - och som erbjuder rätt skyddsnivå.

Det kanske låter som sunt förnuft, men Eucerins forskning 1 visar att många av oss fortfarande inte är tillräckligt skyddade i solen. Vissa av oss smörjer inte in oss med solskydd när vi behöver det (ungefär 22 % av männen och 14 % av kvinnorna exponerar regelbundet ryggen för solen utan något som helst skydd), andra smörjer inte in sig tillräckligt effektivt eller ofta.

1 Intern Beiersdorf-studie på solskyddsanvändande från 2016 med en grupp om 52 personer (varav 29 kvinnor och 23 män)

Vad är det som hindrar oss från att använda solskydd?

Forskare i ett laboratorium
Vårt forskningsteam är dedikerat till att utveckla oslagbara hudvårdsprodukter

Vissa områden på kroppen är så klart lätta att missa oavsiktligt (läs om hur du bäst smörjer in solskydd i vår artikel hur du hur du bäst solskyddar din kropp) - men det är inte enda anledningen. Trots att vi är medvetna om vikten av solskydd är det många av oss som helt enkelt inte gillar att använda solskyddsprodukter vilket resulterar i att vi inte använder dem så noggrant eller regelbundet som vi egentligen borde.

Eucerin-forskning1 visar att motståndet mot att använda solskyddsprodukter kan bero på konsistens och känsla, och de främsta hindren är:

  • Obehagliga produktrester som efterlämnas på huden 
  • Tiden det tar för vissa produkter att absorberas 
  • Tjock konsistens som gör huden kladdig eller fet 

 

Med över 130 års erfarenhet av hudvård har Eucerin riktat in sig på att överkomma dessa hinder och skapa solskyddsprodukter som människor gillar att använda.

1IPSOS-studie på uppdrag av Beiersdorf Urval= 2,886 icke-solskyddsanvändare i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien i mars 2015.

Vad är Oil Control solskydd?

Eucerin Sensitive Protect Dry Touch Sun Gel-Cream Ultra Light på strandhanduk

Om du vanligtvis brukar dra dig för att använda solskydd för du ogillar dess tjocka och kladdiga textur så är Eucerin Sun Oil Control  en perfekt produkt för dig. Den här ultralätta, icke-feta och icke-kladdiga formulan är enkelt att applicera på kroppen och absorberas på bara några sekunder - utan att efterlämna några rester på huden.

Advanced Spectral-teknologi och Oil Control-teknologi

Kvinna som njuter av solen skyddad med Eucerin Sun solskydd
Solskyddsprodukter som är lätta att gilla

Solskyddsprodukterna innehåller Oil Control Technology vars mattgörande pigment ger en omedelbart ger en matt och len känsla.

Produkterna finns i SPF 50+och SPF 30 och erbjuder ett pålitligt UV-skydd: UVA- och UVB-filtren uppfyller de höga standarder som anges av Cosmetics Europe och nivåerna på UVA-skyddet är högre än EU:s rekommendationer.

Eucerins Advanced Spectral-teknologi går längre än UV-skyddet: genom att kombinera dessa bredspektrums- och fotostabila UVA-/UVB-filter med Licochalcone A  neutraliserar det fria radikaler som orsakas av UV- och HEV-ljus. Sammansättningarna innehåller även Glycyrrhizinsyra som stöttar hudens egen återhämtning.

Solskyddsprodukterna har kliniskt och dermatologiskt bevisats passa alla hudtyper, inklusive känslig, fet och aknebenägen hud.

Så här säger de som testat Sun Oil Control

Detta var vad deltagarna i en teststudie1 sa efter att regelbundet ha använt solskyddet i 2 veckor:

Resultat från studien SPF30 SPF50+
Skyddar effektivt emot solsveda 98% 100%
Förebygger effektivt hudskador orsakade av solen 98% 100%
Absorberas på några sekunder 92% 96%
Ultralätt konsistens 96% 92%
Icke-fet 98% 93%
Kladdfri 95% 92%

 

 

Vi är därför övertygad om att även du kommer gilla de här solskyddsprodukterna!

Beiersdorf AG, PiU, Spanien, april-maj 2019. Ett urval av 123 kvinnor i åldrarna 18-55 år som alla regelbundet använder solskyddsprodukter för kroppen.

Eucerins sortiment av kladdfria, snabbabsorberade solskydd

Kroppscreme

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch
Kladdfria, snabbabsorberade solskyddscremer

Eucerin Sun Oil Control SPF 50+ och SPF 30 har speciellt fokus på att användarna ska få en klibb- och kladdfri känsla och passar alla hudtyper, även oljig och aknebenägen hud.

Solskyddet finns nu även anpassat för barns känsliga hud - Eucerin Sun Kids Dry Touch. Precis som alla Eucerins barnsolskydd är den här produkten parfymfri och extra vattenresistent.

 

Kroppsspray

Eucerin Sun Transparent Spray
Kladdfri solskyddspray

Föredrar man solskydd i sprayform så föreslår vi att man provar våra icke-kladdiga, snabbabsorberade Eucerin Sun Transparent Spray SPF50+ och SPF30.

Sprayerna är vattenresistenta och passar alla hudtyper, inklusive känslig- och aknebenägen hud.


Ansiktssolskydd

Kladdfria, lätta solskydd för ansiktet

Om du vill ha ett matt, kladdfri ansiktsprodukt som är speciellt framtagen för normal/kombinerad eller aknebenägen hud prova Eucerin Sun Oil Control SPF 50+. Produkten är oparfymerad samt vatten- och svettresistent.

Nyligen lanserade Eucerin Sun Hydro Protect SPF 50+ passar alla hudtyper, inklusive känslig hud samt kan användas runt ögonen. Produktens formula innehåller återfuktande hyaluronsyra och Natural Moisturizing Factors och har en ultralätt, snabbabsorberad och kladdfri konsistens.

Produkter som kan intressera dig

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård
Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer
Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation
Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.