Nyhet! Dry Touch - ett kladdfritt solskydd
– Ett ultralätt solskydd för hela familjen

Visa mer

Trots att vi är medvetna om vikten av använda solskydd smörjer måmga av oss fortfarande inte in oss så regelbundet och effektivt som vi borde, Vad beror det på?

Här tar vi upp de största utmaningarna man har med solskyddsprodukter och presenterar Sun Gel-Cream Dry Touch Sensitive Protect SPF 50+  – produkter som särskilt har tagits fram för att lösa dessa problem - så att vi inte längre har några ursäkter för att inte ge vår hud det solskydd den behöver.

Varför solskydd är viktigt

Adequate sun protection is essential to skin health

Sol i lagom mängd är bra för hälsan, men överexponering kan orsaka skador på kort och lång sikt. Läs gärna mer om detta i artikeln huden och solen.

De bästa sätten att undvika hudskador är att inte vara i solen under de timmar då den är som starkast, att täcka huden med kläder/hatt och att använda en solskyddsprodukt som är anpassad för den hudtyp eller det hudtillstånd som du har - och som erbjuder rätt skyddsnivå.

Det kanske låter som sunt förnuft, men Eucerins forskning 1 visar att många av oss fortfarande inte är tillräckligt skyddade i solen. Vissa av oss smörjer inte in oss med solskydd när vi behöver det (ungefär 22 % av männen och 14 % av kvinnorna exponerar regelbundet ryggen för solen utan något som helst skydd), andra smörjer inte in sig tillräckligt effektivt eller ofta.

1 Intern Beiersdorf-studie på solskyddsanvändande från 2016 med en grupp  om 52 personer (varav 29 kvinnor och 23 män)

Vad är det som hindrar oss från att använda solskydd?

Our researchers are committed to developing outstanding skincare products

Vissa områden på kroppen är så klart lätta att missa (läs om hur du bäst smörjer in solskydd i vår artikel hur du hur du bäst solskyddar din kropp) - men det är inte allt.

Trots att vi inser vikten av solskydd är det många av oss som helt enkelt inte gillar att använda solskyddsprodukter och därför inte använder dem så noggrant eller regelbundet som vi egentligen borde.

Eucerin-forskning1 visar att motstånd mot att använda solskydd kan bero på konsistens och känsla, och de främsta hindren är:

  • Obehagliga rester som en del produkter efterlämnar på huden
  • Tiden det tar för visa produkter att absorberas
  • Tjock konsistens som gör huden kladdig eller fet

Med över 130 års erfarenhet av hudvård har Eucerin riktat in sig på att överkomma dessa hinder och skapa solskyddsprodukter som människor gillar att använda.

1IPSOS-studie på uppdrag av Beiersmdorf  Urval= 2,886 icke-solskyddsanvändare i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien i mars 2015.

Vad är Dry Touch solskydd?

Om du vanligtvis brukar dra dig för att använda solskydd för du ogillar dess tjocka och kladdiga textur så är  Sun Gel-Cream Dry Touch Sensitive Protect en perfekt produkt för dig.

Advanced Spectral-teknologi och Oil Control-teknologi

Eucerin Sensitive Protect Dry Touch Sun Gel-Cream Ultra Light på strandhanduk

Det här ultralätta, icke-feta och icke-kladdiga solskyddet är enkelt att applicera på kroppen och absorberas på bara några sekunder - utan att efterlämna några rester på huden. Det innehåller Oil Control Technology med mattgörande pigment som omedelbart ger en torr känsla.

Produkten finns i SPF 50+ och SPF 30 och erbjuder ett pålitligt UV-skydd: UVA- och UVB-filtren uppfyller de höga standarder som anges av Cosmetics Europe och nivåerna på UVA-skyddet är högre än EU:s minimirekommendationer. Men Eucerins Advanced Spectral-teknologi går längre än UV-skyddet: genom att kombinera dessa bredspektrums- och fotostabila UVA-/UVB-filter med Licochalcone A kan det neutralisera fria radikaler som orsakas av UV- och HEVIS-ljus. Sammansättningarna innehåller även Glycyrrhetinic Acid, (Glycyrrhizinsyra) som stöttar hudens eget DNA-reparationssystem. 

Sun Gel-Cream Dry Touch Sensitive Protect

Produkterna har kliniskt och dermatologiskt bevisats passa alla hudtyper, inklusive känslig, fet och aknebenägen hud.

Sun Dry Touch Gel Cream

Du kan känna dig trygg med ett pålitligt solskydd från en produkt1vi tror du kommer gilla att använda. Så här säger andra efter att regelbundet ha använt produkten i två veckor2:

Resultat från studien

SPF30

SPF50+

 

Skyddar effektivt emot solsveda

98%

100%

Förebygger effektivt hudskador orsakade av solen

98%

100%

Absorberas på några sekunder

92%

96%

Ultralätt konsistens

96%

92%

Icke-fet

98%

93%

Kladdfri

95%

92%

 

1 Produkterna uppfyller de höga standarderna för UVA- och UVB-skydd som anges av Cosmetics Europe och nivåerna på UVA-skyddet är högre än EU:s rekommendationer.
2 Beiersdorf AG, PiU, Spanuen, april-naj 2019. Ett urval av 123 kvinnor i åldrarna 18-55 år som alla regelbundet använder solskyddsprodukter för kroppen.

 

Pålitligt solskydd från en produkt du gärna kommer vilja använda

Ytterligare fördelar med Sun Dry Touch Gel Cream Sensitive Protect

Skyddar din hud och bryr sig om vår miljö

Förutom att ha en härlig matt konsistens och att det är ett pålitligt solskydd är Sun Dry Touch Gel Cream Sensitive Protect vattenresistent (SPF 50+ är extra vattenresistent), svettresistent och sandavvisande, vilket innebär att sanden inte fastnar lika lätt på huden. Och som alla produkter i Eucerins solskyddsortiment, är båda produkterna fria från oktinoxat ocoxybenzone – UV-filter som är kända för att kunna skada korallreven – samt uppfyller Hawaii Reef Bill

Vilka andra av Eucerins solskyddsprodukter upplevs som extra klibbfria och torra?

Sun Gel-Cream Dry Touch SPF 50+ and SPF 30 är de senaste solskyddsnyheterna från Eucerin och som har speciellt fokus på att användarna ska få en klibb- och kladdfri känsla vid användning av produkten.

Eucerin Sun Dry Touch Gel Cream SPF 30

Kroppsspray

Föredrar man solskydd i sprayform så går det även bra att prova våra kladdfria Sun Transparent Spray SPF50+ och Sun Transparent Spray SPF30.

Eucerin Sun Transparent Spray SPF 50

Matt solskydd för ansiktet

Om du letar efter en matt ansiktsprodukt som har blivit speciellt framtagen för fet, aknebenägen hud prova  Sun Face Mattifying Fluid SPF 50+

Eucerin Sun Fluid SPF 50

Relaterade artiklar

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård

Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer

Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation

Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.

Produkter som kan intressera dig