Kvinna som applicerar Aquaphor Ointment Body Spray

Hur återfuktar jag och lindrar jag större kroppsområden?

4 min läsning
Visa mer

Många känner till och älskar Aquaphor, den ikoniska salvan, för sin otroliga förmåga att vårda, reparera och skydda huden. För att lugna små områden med mycket torr hud är den traditionella salvan en perfekt lösning.

Men när det gäller större hudytor som är torra eller svåra att nå så kan det vara komplicerat och tidskrävande att applicera en salva. Det är därför vi på Eucerin har tagit fram Aquaphor Ointment Body Spray - med samma formula som i så många år lugnat irriterad hud, men nu i ett praktiskt sprayformat.

En innovativ gelsalva

Aquaphor Soothing Skin Balm är en go-to kroppssalva för många som vill ge sin torra, spruckna eller irriterade hud den SOS-vård den behöver. Den mångsidiga produkten är lämplig att använda på allt i från torra händer och nagelband till barns känsliga hud. Läs mer om hudsalva här.

Men när det kommer till att applicera salva på större hudområden som är svåråtkomliga är kanske en traditionell salva inte den bästa lösningen.

Det var med detta som bakgrund som vi på Eucerin utvecklat en ny innovation inom kategorin kroppssalvor. Aquaphor Ointment Body Spray är en innovativ spraysalva som ger intensiv återfuktning, lugnar och stöttar reparationen av torr, mycket torr och irriterad hud. Tack vare den avancerade sprayflaskan kan du nu enkelt applicera produkten på stora eller svåråtkomliga hudområden som ben, rygg och bröst eller händer, armar och spruckna hälar för en direkt kylande känsla.

Kvinna som smörjer in sig med Auqaphor Ointment Body Spray
Spraya var som helst på kroppen för en direkt kylande känsla

Den här sprayprodukten är mycket enkel att applicera och kan till och med användas upp och ner för en jämn applicering av den lugnande kroppssalvan. Du kan nu lugna hudirritation i 360°, på hela kroppen.

En lång historia av att reparera torr hud

Eucerin Aquaphor skapade den nu ikoniska salvan i USA redan 1925, då som en läkande produkt som skulle stötta hudåterbildningen vid mindre brännskador, hudutslag eller extremt torr hud. Till skillnad från andra kroppslotions lyckades denna så bra på grund av sin mycket effektiva formula.

Det är en vattenfri salva som skapar en ideal miljö för att stötta skadad eller irriterad hud att återhämta sig. Tack vare den goda hudtoleransen hos produkten och funktion för användning på känslig eller irriterad hud, har det blivit basprodukt i mångas hem.

De aktiva ingredienserna som finns i formulan för den klassiska Aquaphor-salvan inkluderar Panthenol och Glycerin. Dessa är nyckelingredienser finner man även i spraysalvan.

Men hur fungerar egentligen dessa ingredienser mer exakt? Panthenol eller Dexpanthenol är en effektivt återfuktande ingrediens som fungerar genom att förbättra fuktbalansen i det yttersta hudlagret och genom att reducera att huden tappar fukt. Dessa två egenskaper stöttar hudens allmänna återbildning och reparation. Glycerin fungerar som en fuktbevarare som hjälper till att binda och bibehålla vatten i huden. Det är även en effektivt återfuktande ingrediens som mjukar upp och ger långvarig återfuktning.

Genom den innovativa sprayflaskan är nu formulan för salvan ännu lättare att applicera på större, svåråtkomliga hudområden.

En produkt, många användningsområden

För att lugna daglig hudirritation, kan en kroppscreme så som Eucerin pH5 Soft Body Cream vara bra nog. Men vad gäller hudirritation som uppstår när du utövar en sport eller är ute i naturen?

För att lindra små hudytor efter de aktiviteterna kan en salva som Aquaphor Soothing Skin Balm vara perfekt för att ge omedelbar lindring. Men för större, svåråtkomliga områden på kroppen kan en annan typ av produkt behövas. 

Det är där Aquaphor Ointment Body Spray med sin innovativa sprayflaska kommer in i bilden.

Kvinna som applicerar Aquaphor Ointment Body Spray
En mycket effektiv reparerande salva för torr hud

Vid till exempel joggning, fotboll eller cykling kan lätt skav eller friktion uppstå på benen. Medan en vanlig salva säkerligen fungerar för att skydda huden krävs det mycket mer av produkten och inte minst tid för att applicera den på större ytor av kroppen. Med den innovativa sprayflaskan kan du enkelt applicera salvan på de större, mer svåråtkomliga hudområdena med  Aquaphor Ointment Body Spray och flaskan kan även användas upp och ner. Sprayflaskan gör det enkelt att applicera medan den ikoniska formulan ger en direkt kylande effekt som lugnar huden och skapar en skyddande barriär som stöttar hudens naturliga överföring av vattenångor och syre.

Aquaphor Ointment Body Spray kan även användas för att vårda hud efter laserbehandling för att stötta snabb och säker återhämtning.

Betrodd och rekommenderad av experter

Dermatologer har länge rekommenderat Aquaphor som en icke-komedogen och effektiv salva för att reparera torr, mycket torr eller irriterad hud på kroppen. '

Flera kliniska och dermatologiska studier har också genomförts för att stötta salvas effektivitet att erbjuda SOS-vård. Även Aquaphor Ointment Body Spray har visats effektiv på att reparera stora, svåråtkomliga hudområden.

En Produktanvändningsstudie (PiU-studie) genomfördes med 120 kvinnor med torr eller irriterad hud på kroppen, i åldrarna 25 till 651,  rapporterade man följande resultat efter två veckors regelbunden användning:

1 Beiersdorf AG, PiU, Frankrike, November 2019

88%

Lugnar omedelbart torr, sprucken hud hela dagen

88%

Lugnar huden hela dagen

87%

Är optimal för att applicera på torra ben och hälar

82%

Ger en uppfriskande, kylande effekt

Relaterad läsning

Aquaphor

Produkter som reparerar skyddar och lugnar torr, sprucken irriterad hud.

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård
Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer
Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation
Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.