Aquaphor

Aquaphor Soothing Skin Balm – Kliniska bevis för snabbare förnyelse av huden

3 min läsning
Visa mer

Huden arbetar intensivt för att skydda våra kroppar och kan då bli väldigt torr, sprucken och irriterad som resultat. Då behöver den SOS-vård och det är där som Eucerin Aquaphor kan hjälpa till. "Aqua" betyder vatten på latin och "phor" härstammar från antikens grekiska och betyder "bärare/transportör". Som namnet föreslår så skyddar den här produkten huden från uttorkning genom att behålla dess fukt. 

Eucerin Aquaphor passar perfekt för en rad olika hudtillstånd eftersom produkten skyndar på hudens förnyelseprocess. Aquaphor Soothing Skin Balm är ursprungligen utformad för mycket torr, sprucken eller irriterad hud, men rekommenderas av hudläkare världen över för en rad olika hudbesvär. Produkten rekommenderas även ofta för hud som genomgått ytliga dermatologiska behandlingar såsom t ex tatueringar och laserbehandlingar.

I den här artikeln tittar vi på forskningen bakom den här populära produkten.

 

Används och rekommenderas av dermatologer

Beiersdorfs forsknings- och utvecklingscenter ligger i Hamburg i Tyskland.
Flera dermatologiska studier har bevisat effekten och hudtoleransen hos Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm.

Aquaphor Soothing Skin Balm lanserades först i USA redan 1925 och har varit en storsäljare ända sen dess. Numera används Aquaphor brett av hudläkare världen över.

Rainer Wolber, Fil. dr och chef för forsknings- och utvecklingsavdelningen vid Eucerin, har själv fått uppleva hur Eucerin Aquaphor snabbt blivit mycket populär.


”Det finns flera självklara anledningar till Aquaphors framgångar: produktens effekt, dess vattenfria innehåll, som ger en perfekt miljö för torr eller irriterad hud att återhämtas, dess hudtolerans och inte minst produktens många användningsområden.”

Det unika verkningssättet gör att produkten är lämplig att använda för en rad olika hudtillstånd. Det är kliniskt bevisat att Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm skyndar på hudens förnyelseprocess och därmed bidrar till återhämtningen för mycket torr eller irriterad hud.

Aquaphor– en mångsidig SOS-hjälp

Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm är mycket skonsam för den torra huden.
Aquaphor är en vattenfri salva som skapar en perfekt miljö för återhämtning för torr eller irriterad hud.
Eucerin Aquaphor är skonsam mot känslig hud
Produkten passar för mycket torra händer och nagelband

”Förutom att Eucerin Aquaphor bidrar till återhämtningen av skadad hud smörjer och lugnar den även huden. Det är kliniskt bevisat att produkten kan användas på mycket torr, narig, fnasig eller sprucken hud. Det innebär att produkten passar perfekt för en rad olika ändamål, allt från att lugna huden efter en ytlig dermatologisk behandling (t.ex. laserbehandling, kemisk peeling eller dermabrasion) till användning på spädbarnshud. Personer som idrottar kan även använda produkten i förebyggande syfte för att undvika skavsår, blåsor och andra hudtillstånd som kan uppstå vid upprepad nötning.”

Men mångsidigheten hos Eucerins beprövade och testade universalsalva slutar inte där. Rainer Wolber berättar att det även är rekommenderat att använda produkten för vissa tillstånd med lättirriterad hud. Aquaphor tolereras väl, är skonsam, hypoallergen, icke tilltäppande av porer, luktfri samt fri från parfym, färgämnen, alkohol och konserveringsmedel som kan framkalla hudirritation och kontaktallergi.  

 

“Formulan innehåller ett minimalt antal ingredienser, så produkten är tillräckligt skonsam för att kunna användas på väldigt torr eller irriterad hud”.
1 Den bildar en skyddsbarriär som bibehåller hudens naturliga fukthalt och skapar därmed en gynnsam läkningsmiljö. 2 Syre och överskottsvätska kan flöda fritt.

”Eucerins lösning för torr och irriterad hud verkar på flera sätt för att stimulera läkningsprocessen. När huden är irriterad, mycket torr eller sprucken är det väldigt viktigt att det råder gynnsamma förhållanden för hudens förnyelseprocess. Den här vattenfria, paraffinbaserade produkten skapar en idealisk miljö eftersom den bildar en semiocklusiv skyddsbarriär över huden som reglerar mängden vattenånga som avdunstar.”

”De aktiva ingredienserna i produkten påskyndar även hudens förnyelseprocess. Pantenol är känt för att förbättra förnyelsen av huden. Bisabolol minskar hudirritation och har antiinflammatoriska egenskaper, och Glycerin verkar återfuktande och förbättrar hudens naturliga barriärfunktion.”

Bevisat effektiv och skonsam

Flera dermatologiska studier har visat att produkten är effektiv och skonsam mot huden.

Kliniska studier visar att produkten inte irriterar huden eller täpper till porer

Studier av produktens hudtolerans visade på en ovanligt låg irritations- och sensibiliseringspotential eftersom inga allergiska reaktioner eller någon hudirritation observerades vid testning med RIPT (Repeated Insult Patch Test). Även produktens icke-komedogena effekt kunde bevisas, liksom att produkten är lämplig att använda på laserbehandlad hud, eftersom den inte utlöste någon kontaktallergi och/eller hudirritation hos testdeltagarna.

Det är alla dessa faktorer tillsammans som gör att Eucerin Aquaphor används av så många människor, i alla åldrar och med olika hudtillstånd.

Relaterade artiklar

Produkterna i Aquaphor-serien

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård
Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer
Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation
Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.