aquaphor

Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm – Kliniska bevis för snabbare förnyelse av huden

3 min läsning
Visa mer

Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm passar perfekt för en rad olika hudtillstånd eftersom produkten skyndar på hudens förnyelseprocess. Aquaphor Soothing Skin Balm är ursprungligen utformad för mycket torr, sprucken eller irriterad hud, men rekommenderas av hudläkare världen över för en rad olika hudbesvär. Produkten rekommenderas även ofta för hud som genomgått ytliga dermatologiska behandlingar.

ANVÄNDS OCH REKOMMENDERAS AV HUDLÄKARE

Beiersdorfs forsknings- och utvecklingscenter ligger i Hamburg i Tyskland.
Flera dermatologiska studier har bevisat effekten och hudtoleransen hos Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm.

Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm lanserades först i USA och blev direkt en storsäljare.

Numera används Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm brett av hudläkare världen över.

Rainer Wolber, Fil. dr och chef för forsknings- och utvecklingsavdelningen vid Eucerin, har själv fått uppleva hur Eucerin Aquaphor snabbt blivit mycket populär.

”Det finns flera självklara anledningar till Aquaphors framgångar: produktens effekt, dess vattenfria innehåll, som innebär en perfekt läkningsmiljö för skadad eller irriterad hud, dess hudtolerans och inte minst produktens många användningsområden.”

Det unika verkningssättet gör att produkten är lämplig att använda för en rad olika hudtillstånd. Det är kliniskt bevisat att Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm  skyndar på hudens förnyelseprocess och därmed bidrar till läkningen av mycket torr, skadad eller irriterad hud.

Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm – effektiv på flera sätt

Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm är tillräckligt skonsam för att kunna användas på mycket lättirriterad hud, t.ex. vid atopisk dermatit, xeros eller arbetsrelaterad torr hud.
Aquaphor är en vattenfri salva som skapar en perfekt läkningsmiljö för skadad eller irriterad hud.

”Förutom att Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm bidrar till läkningen av skadad hud smörjer och lindrar den även huden. Det är kliniskt bevisat att produkten kan användas på mycket torr, narig, uppskrubbad eller sprucken hud. Det innebär att produkten passar perfekt för en rad olika ändamål, allt från lindring av huden efter en ytlig dermatologisk behandling (t.ex. laserbehandling, kemisk peeling eller dermabrasion) till användning på spädbarnshud. Personer som idrottar kan även använda produkten i förebyggande syfte för att undvika skavsår, blåsor och andra hudtillstånd som kan uppstå vid frekvent nötning.”

Men mångsidigheten hos Eucerins beprövade och testade hudläkningsprodukt slutar inte där. Rainer Wolber berättar att det även är rekommenderat att använda produkten för vissa tillstånd med lättirriterad hud. Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm  tolereras väl, är skonsam, hypoallergen, icke tilltäppande av porer, luktfri samt fri från parfym, färgämnen, alkohol och konserveringsmedel som kan framkalla hudirritation och kontaktallergi.  

”Produkten är även tillräckligt skonsam att användas på mycket lättirriterad hud, t.ex. vid atopisk dermatit, xeros eller arbetsrelaterad torr hud. Den innehåller bara ett fåtal ingredienser, och risken för hudirritation är därmed minimal.”

1 Den bildar en skyddsbarriär som bibehåller hudens naturliga fukthalt och skapar därmed en gynnsam läkningsmiljö. 2 Syre och överskottsvätska kan flöda fritt.

”Eucerins lösning på skadad hud verkar på flera sätt för att stimulera läkningsprocessen. När huden är skadad, irriterad, mycket torr eller sprucken är det mycket viktigt att det råder gynnsamma förhållanden för hudens förnyelseprocess. Den här vattenfria, paraffinbaserade produkten skapar en idealisk läkningsmiljö eftersom den bildar en semipermeabel skyddsbarriär över huden som reglerar mängden vattenånga som avdunstar.”

”De aktiva ingredienserna i produkten skyndar även på hudens förnyelseprocess. Pantenol är känt för att förbättra förnyelsen av huden. Bisabolol minskar hudirritation och har antiinflammatoriska egenskaper, och glycerin verkar återfuktande och förbättrar hudens naturliga barriärfunktion.”

Bevisat effektiv och skonsam

Flera dermatologiska studier har visat att produkten är effektiv och skonsam mot huden. En effektstudie visade produktens förmåga att förbättra läkningen av ytliga sår. I studien förkortades läkningstiden av en blåsa avsevärt. Dessutom visade en modellstudie av sår på en snabbare läkningstid för sår som orsakats av laser. Sår som hade behandlats med Aquaphor var mindre röda än obehandlade sår.

”Studier av produktens hudtolerans visade på en ovanligt låg irritations- och sensibiliseringspotential eftersom inga allergiska reaktioner eller någon hudirritation observerades vid testning med RIPT (Repeated Insult Patch Test). Även produktens icke tilltäppande av porer kunde bevisas, liksom att produkten är lämplig att använda på laserbehandlad hud, eftersom den inte utlöste någon kontaktallergi och/eller hudirritation hos testdeltagarna.”

”Det är alla dessa faktorer tillsammans som gör att Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm används av så många människor, i alla åldrar och med olika hudtillstånd.”

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård
Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer
Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation
Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.

Produkter som kan intressera dig