Anti-Pigment

Forskningen bakom Eucerin ANTI-PIGMENT

Hyperpigmentering är en vanlig hudåkomma och kan orsaka stress om det är framträdande. Eucerin Anti-Pigment-serien har kliniskt bevisat att den minskar mängden åldersfläckar (kallas även solfläckar) för en jämnare hud med lyster. I den här artikeln presenterar dr Ludger Kolbe, medicinsk hudvårds- och FoU-expert hos Eucerin, Thiamidol, huvudingrendiensen i sammansättningen, och berättar om forskningen bakom den innovativa och effektiva Anti-Pigment-serien.

Melasma är inte farligt på något sätt men kan orsaka stress om det är framträdande.

Här är några av våra bästa produkter mot pigmentfläckar:

Vad orsakar en ojämn hudton?

En ojämn hudton beror ofta på pigmentproblem såsom hyperpigmentering. ”Hyperpigmentering orsakas av ökad melaninproduktion”, säger dr Ludger Kolbe. ”Huden har särskilda celler som kallas melanocyter och som producerar det mörka pigmentet melanin”, förklarar han. ”Det ger huden dess färg och visst naturligt skydd mot solljus, men överexponering för solljus, hormonpåverkan, ålder och skador eller inflammation i huden kan orsaka ökad melaninförekomst och skapa hyperpigmentering.

Hyperpigmentering syns som mörka fläckar och åldersfläckar (även kallade solfläckar) som gör att huden ser ojämn ut. Överproduktionen av melanin är också roten till tillstånd som melasma och postinflammatorisk hyperpigmentering. Dr Ludger Kolbe förklarar att ”trots att hyperpigmenterad hud normalt är helt ofarligt kan det ge upphov till stress och påverka livskvaliteten hos dem som har det.”

Ojämn hudton i ansikte och händer
Hyperpigmentering är vanligt på områden som ofta utsätts för solljus, som t.ex. i ansiktet eller på händerna

En banbrytande upptäckt av Eucerins forskare

Med Eucerins 100 år av expertis inom medicinsk hudvård i ryggen började dr Ludger Kolbe och hans team utveckla en sammansättning som kunde hjälpa personer med ojämn hud och pigmenteringsproblem.

”Vi genomförde ett enormt screeningprogram”, förklarar dr Ludger Kolbe. ”Vi testade mer än 50 000 potentiella ingredienser i sökandet efter en aktiv ingrediens som kunde minska hyperpigmentering men som samtidigt var snäll mot huden.” Avgörande i Eucerins forskning var den metod man använde för att testa de potentiella ingredienserna. Tidigare hade sammansättningarna testats på svampenzymer, men dr Ludger Kolbe och hans team insisterade på att testa ingredienserna på mänskliga enzymer för att mer exakt kunna mäta deras potentiella effektivitet.

Genombrottet kom när teamet upptäckte Thiamidol, som uppvisade signifikanta och imponerande resultat i kliniska och dermatologiska tester.

Thiamidol verkar vid roten till pigmentfläckarna genom att hämma melaninproduktionen och det är effektivt på alla hudtyper och hudfärger.

anti-pigment
Thiamidol har patenterats av Eucerin och är huvudingrediensen i ANTI-PIGMENT-serien

Synbar reducering av hyperpigmentering visad i kliniska studier

Imponerande resultat för Eucerin ANTI-PIGMENT-serien

Eucerin Anti-Pigment reduces hyperpigmentation
1 Applicering av Eucerin ANTI-PIGMENT Dual Serum och Day Care SPF30 två gånger om dagen i 8 veckor. Som exemplen visar kan de individuella resultaten variera. BDF Data on file

Imponerande resultat för Eucerin ANTI-PIGMENT-serien

Innovativa och effektiva Thiamidol är huvudingrediensen i Eucerin ANTI-PIGMENT-serien och har kliniskt och dermatologiskt bevisat att den reducerar mörka fläckar och förhindrar att de återuppstår. 

”De första resultaten märks efter två veckor och förbättras kontinuerligt vid regelbunden användning” säger dr Ludger Kolbe.  Han tillägger att de fick mycket bra feedback på sammansättningen av de personer som var involverade i testerna.

Serien består av en dagcreme, en nattcreme, ett dubbelverkande serum och en topisk spot corrector. Dagcremen innehåller ett SPF 30- och UVA-filter. Solen är den absolut främsta orsaken till hyperpigmentering eftersom solljuset är det som sätter igång produktionen av melanin. Därför är det viktigt att använda lämpligt solskydd varje dag för att förhindra att åldersfläckar bildas.

anti-pigment
Eucerin ANTI-PIGMENT reducerar mörka fläckar och förhindrar att de återuppstår

Unika Eucerin Anti-Pigment Dual Serum kombinerar två serum som verkar på olika sätt:

  • Thiamidol: en effektiv och patenterad ingrediens som verkar vid källan till hyperpigmenteringen och kliniskt har bevisat att den minskar hyperpigmentering och förhindrar att den återkommer vid regelbunden användning
  • Koncentrerad hyaluronsyra: en av hudens effektivaste återfuktande ämnen hjälper huden att dra till sig och behålla fukt

En produktanvändningsstudie 2 (PIU) på dagcremen och serumet uppvisade mycket positiva resultat. 120 kvinnor mellan 25 och 55 rapporterade följande efter två veckors resp. fyra veckors regelbunden användning:

 

 

Efter 2 veckor Efter 4 veckor
     
Produkten gör min hud jämnare 97 % 97 %
Produkten ger min hud lyster 94 % 97 %
Produkten bekämpar effektivt pigmentfläckar 82 % 98 %
Produkten förhindrar att pigmentfläckar uppstår 84 % 97 %

2 Beiersdorf AG, PiU, November 2017

”Arbetet med Eucerin ANTI-PIGMENT tog tio år och vi är extremt stolta över det vi åstadkommit”, säger dr Ludger Kolbe. De första resultaten märks efter två veckor och förbättras kontinuerligt vid regelbunden användning, vilket gör serien till en effektiv dermokosmetisk lösning för många typer av hyperpigmentering. ”Dessutom”, avslutar dr Ludger Kolbe, ”kan Eucerin ANTI-PIGMENT användas tillsammans med dermatologiska behandlingar som t.ex. kemisk peeling och laserterapi för att öka och förlänga resultaten.”

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande