Forskare i laboratoriet

Forskningen bakom Eucerin DermoPURIFYER

En ny hudvårdsrutin för aknebenägen hud

Akne är inte bara en hudsjukdom. Eftersom den huvudsakligen förekommer i ansiktet kan den påverka den drabbades självförtroende och självkänsla, framför allt under puberteten när aknen är som vanligast. Det finns medicinska behandlingar, men de kan ha biverkningar, som uttorkning av huden, och de är kanske inte nödvändiga för alla med aknebenägen hud. Eucerin har utvecklat en serie av dermokosmetiska hudvårdsprodukter för oren hud som kan användas tillsammans med standardläkemedel eller separat.

När de utvecklade den optimala hudvården för aknebenägen hud var Eucerins forskare tvungna att ta itu med de fyra faktorer som ligger bakom symptomen: hyperkeratos (störd omsättning av hudceller), seborré (ökad sebumproduktion), mikrobiell kolonisering (ökad bakterietillväxt) och hudinflammationer.

Utveckla en unik kombination av aktiva ingredienser

Vårt mål var att identifiera aktiva ingredienser som kunde kombineras för att behandla alla fyra faktorer,

säger Frank Rippke, med. dr, Head of Scientific Management Eucerin.

"Vi visste att kroppens egen aminosyra, L-karnitin, skyndar på omsättningen av fettsyror och minskar deras tillgänglighet för sebumbildning. 21 frivilliga kvinnor (i åldrarna 22 till 56 år) med fet och blank hud i ansiktet anmälde sig till en kontrollerad, randomiserad studie. De frivilliga applicerade en creme som innehöll 2 % L-karnitin, eller en vehiklecreme, på halva ansiktet två gånger om dagen (morgon och kväll). Resultaten visar att efter tre veckors behandling hade L-karnatin minskat halten av sebumavsöndring jämfört med kontrollgruppen med vehiklecreme.

Diagram över sebumavsöndringshalt.

Antiinflammatoriska och antibakteriella ingredienser

Vi har också genomfört in vitro- och in vivo-tester för att bekräfta den kliniska effektiviteten hos Licochalcone A vid akuta och kroniska hudinflammationer.

"För att bekämpa mikrobiell kolonisering testade vi de antibakteriella effekterna av Decandiol in vitro. I det här testet behandlades mänskliga hudceller antingen med vehikelcreme eller verum i 20, 60 eller 180 minuter. Efter behandlingen placerades de i agarskålar och odlades i fem dagar innan kolonierna räknades.

"Vi testade den här unika kombinationen av aktiva ingredienser och resultaten var enastående", säger Frank Rippke, "Dekanediol visade sig vara extremt effektivt när det gäller att minska bakteriemängden".

Antibakteriella effekter av dekandiol in vitro-bild.

Testa kombinationen av aktiva ingredienser

På universitetssjukhuset i tyska Lübeck rekryterade vi 60 frivilliga i åldern 14–40 (40 kvinnor, 20 män) med mild eller medelsvår akne. Var och en hade 10–25 inflammerade utslag – palper, pustler, noduli – i ansiktsområdet.

Under en åtta veckor lång, dubbelblind, randomiserad, vehiklekontrollerad studie, applicerade deltagarna testprodukter (verum eller vehikle) två gånger om dagen i ansiktet. Inga andra hudvårdsprodukter, topikala eller systemiska akneläkemedel applicerades och de enda rengöringsprodukter som användes var Eucerin DermoPURIFYER Cleanser och Eucerin DermoPURIFYER Toner.

De kliniska resultaten var extremt uppmuntrande med en betydande minskning av inflammatoriska utslag och sebum. Ett annat lika viktigt resultat var den tydliga förbättringen av livskvaliteten för personerna med verum-provet.

Frank Rippke sammanfattar resultaten så här: "Vårt mål var att hitta aktiva ingredienser som bekämpar alla fyra aknesymptomen. Vi var mycket nöjda med resultaten av vår unika kombination av antiinflammatoriska, antibakteriella och sebumreglerande ingredienser".

Allt du någonsin velat veta om akne

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande