Klibbfritt solskydd Letar du efter ett ultralätt solskydd som är kladd- och fettfritt?

Många av oss smörjer fortfarande inte in oss så regelbundet och effektivt med solskydd som vi borde, trots att vi är medvetna om vikten av solskydd. Vad beror det på?

Här tar vi upp de största utmaningarna man har med solskyddsmedel och presenterar Sun Gel-Cream Dry Touch Sensitive Protect SPF 50+ och SPF 30– produkter som särskilt har tagits fram för att lösa dessa problem så att vi inte längre har några ursäkter för att inte ge vår hud det solskydd den behöver.

 

Varför solskydd är viktigt

Sol i lagom mängd är bra för hälsan, men överexponering kan orsaka skador på kort och lång sikt. Läs gärna mer om detta i artikeln huden och solen.

De bästa sätten att undvika hudskador är att inte vara i solen under de timmar då den är som starkast, att täcka huden med kläder/hatt och att använda en solskyddsprodukt som är anpassad för den hudtyp eller det hudtillstånd som du har - och som erbjuder rätt skyddsnivå. 

Det kanske låter som sunt förnuft, men Eucerins forskning 1 visar att många av oss fortfarande inte är tillräckligt skyddade i solen. Vissa av oss smörjer inte in oss med solskydd när vi behöver det (ungefär 22 % av männen och 14 % av kvinnorna exponerar regelbundet ryggen för solen utan något som helst skydd), andra smörjer inte in sig tillräckligt effektivt eller ofta.

 

1 Intern Beiersdorf-studie på solskyddsanvändande från 2016 med en grupp  om 52 personer (varav 29 kvinnor och 23 män)

 

 

Sunscreen helps to protect skin
Adequate sun protection is essential to skin health

Vad är det som hindrar oss från att använda solskydd?

Vissa områden på kroppen är så klart lätta att missa (läs om hur du bäst smörjer in solskydd i vår artikel hur du hur du bäst solskyddar din kropp) - men det är inte allt.

Trots att vi inser vikten av solskydd är det många av oss som helt enkelt inte gillar att använda solskyddsprodukter och därför inte använder dem så noggrant eller regelbundet som vi egentligen borde.

Eucerin-forskning1visar att motvilja att använda solskydd kan bero på konsistens och känsla, och de främsta hindren är:

  • De obehagliga rester som en del produkter efterlämnar på huden
  • Tiden det tar för visa produkter att absorberas
  • Tjock konsistens som gör huden kladdig eller fet

Med över 130 års erfarenhet av hudvård har Eucerin riktat in sig på att överkomma dessa hinder och skapa solskyddsprodukter som människor gillar att använda.

 
1IPSOS-studie på uppdrag av Beiersdorf  Urval= 2,886 icke-solskyddsanvändare i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritanien i mars 2015.
Skincare ingredients that are rigorously tested
Our researchers are committed to developing outstanding skincare products

If you’re put off using sunscreen as often as you should by thick and sticky textures, then Eucerin Sun Gel-Cream Dry Touch Sensitive Protect is the ideal product for you.

Det här ultralätta, icke-feta och icke-kladdiga solskyddet är enkelt att applicera på kroppen och absorberas på bara några sekunder - utan att efterlämna några rester på huden.

Det innehåller också Oil Control Technology med mattgörande pigment som omedelbart ger en torr känsla. Produkten finns med SPF 50+ och SPF 30 och erbjuder ett pålitligt UV-skydd: UVA- och UVB-filtren uppfyller de höga standarder som anges av Cosmetics Europe och nivåerna på UVA-skyddet är högre än EU:s minimirekommendationer.

Men Eucerins Advanced Spectral Technology går längre än UV-skyddet: genom att kombinera dessa bredspektrums- och fotostabila UVA-/UVB-filter med Licochalcone A kan det neutralisera fria radikaler som orsakas av UV- och HEVIS-ljus. Sammansättningarna innehåller även Glycyrrhetinic Acid, (Glycyrrhizinsyra) som stöttar hudens eget DNA-reparationssystem. 
Sun Gel-Cream Dry Touch Sensitive Protect har kliniskt och dermatologiskt bevisats passa alla hudtyper, inklusive känslig, fet och aknebenägen hud.
-

 

Eucerin Sensitive Protect Dry Touch Sun Gel-Cream Ultra Light på strandhanduk

Du kan känna dig trygg med ett pålitligt solskydd från en produkt1vi tror du kommer gilla att använda. Så här säger andra efter att regelbundet ha använt produkten i två veckor2:

 

Sun Dry Touch Gel Cream SPF 50+ SPF 30

Skyddar effektivt mot solsveda  100% 98%

Förebygger effektivt hudskador som orsakas av solen 100% 98%

Absorberas av huden på några sekunder 96% 92%

Ultra-lätt konsistens 92% 96%

Icke-fet  93% 98%

Kladdfri 92% 95%

Känns omedelbart torr 95% 91%

 

1 Produkterna uppfyller de höga standarderna för UVA- och UVB-skydd som anges av Cosmetics Europe och nivåerna på UVA-skyddet är högre än EU:s rekommendationer.
2 Beiersdorf AG, PiU, Spanuen, april-naj 2019. Ett urval av 123 kvinnor i åldrarna 18-55 år som alla regelbundet använder solskyddsprodukter för kroppen.

 

Eucerin Sun Dry Touch Gel Cream
Pålitligt solskydd från en produkt du gärna kommer vilja använda

Ytterligare fördelar med Sun Dry Touch Gel Cream Sensitive Protect

 Förutom att ha en härlig matt konsistens och att det är ett pålitligt solskydd är Sun Dry Touch Gel Cream Sensitive Protect vattenresistent (SPF 50+ är extra vattenresistent), svettresistent och ”anti-sand”, vilket innebär att sanden inte fastnar lika lätt på huden. Och som alla produkter i Eucerins solskyddsortiment, är båda produkterna fria från oktinoxat ocoxybenzone – UV-filter som är kända för att kunna skada korallreven – samt uppfyller Hawaii Reef Bill

Solskydd fritt från oxybenzone och oktinoxat
Skyddar din hud och bryr sig om vår miljö

Vilka andra av Eucerins solskyddsprodukter upplevs som extra klibbfria och torra?

Sun Gel-Cream Dry TouchSPF 50+ and SPF 30 är de senaste solskyddsnyheterna från Eucerin och som har speciellt fokus på att användarna ska få en klibb- och kladdfri känsla vid använding av produkten. Föredrar man spraysolskydd så går det även bra att prova våra klibbfria Sun Transparent Spray SPF50+ och Sun Transparent Spray SPF30.

Om du letar efter en matt ansiktsprodukt som har blivit speciellt framtagen för fet, aknebenägen hud prova  Sun Face Mattifying Fluid SPF 50+

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!