Kvinnlig forskare som applicerar kräm på handryggen. Manlig forskare som tittar på.

Forskningen bakom – Eucerin AtoControl

2 min läsning
Visa mer

Vi på Eucerin ville ta reda på om det gick att utveckla en dermokosmetisk produkt som kunde lindra besvären vid lindrigt till måttligt atopiskt eksem. Efter flera månaders intensiv forskning kan vi presentera Eucerin AtoControl.

Upptäckten av hudvård för atopisk dermatit

Kortison lindrar klåda effektivt. Undvik för långvarig användning, vilket har negativa biverkningar.
Efter flera års forskning kunde Eucerin lansera AtoControl.

Gitta Neufang, Fil. dr och forskningschef på Eucerin berättar:

"Vi visste genom vår forskning att personer som lider av atopisk dermatit och föräldrar till barn med tillståndet letade efter en kosmetisk hudvårdsprodukt för atopisk hud som kunde användas både när eksemet blossat upp och när det låg vilande."

"De sa att kortison var effektivt när eksemet blossat upp, men att de letade efter en kompletterande hudvårdsprodukt som förbättrade hudens utseende. Vi bestämde oss för att anta utmaningen. Men det var ingen lätt uppgift."

"Produkten var tvungen att innehålla de viktigaste verksamma ämnena som behandlar atopisk hud."

 

Omega-6-fettsyror förbättrar hudens barriärfunktion.

Huvudingredienserna i Eucerin AtoControl

Eucerin har använt omega-6-fettsyror i sina hudvårdsprodukter för torr hud i över femton år, och kliniska studier har visat att produkter som innehåller en kombination av nattljusolja och druvkärneolja tillför näring till hudbarriären och skyddar den från att torka ut. Uttorkning är en viktig orsak till att atopiskt eksem blossar upp. Därför anses omegaoljor vara viktiga ingredienser i den nya produktsammansättningen.

Dekanediol hjälper till att minska den mikrobiella koloniseringen.

Förutom återfuktning av huden behövdes en komponent med antimikrobiella egenskaper. Forskarna vid Eucerin fann dekanediol, som motverkar Staphylococcus aureus, bakterier som är vanliga på atopisk hud.

Licochalcone A är inflammationsdämpande

Därefter ville man hitta ett ämne som var effektivt mot hudrodnad. Återigen tog forskarna hjälp av ett ämne som visat sig effektivt och som använts i Eucerins produktserier för torr och mycket torr hud under flera år. Licochalcone A utvinns ur kinesisk lakritsrot och är en antioxidant med antiinflammatoriska egenskaper. När licochalcone A appliceras på irriterad hud har det en lindrande verkan och minskar hudrodnaden.

Mentoxypropandiol lindrar klåda.

Ingrediens som lindrar klådan

Sista biten i pusslet var att hitta en ingrediens som lindrade klådan. Mentoxypropandiol är ett derivat av mentol och har samma kylande egenskaper. Den kylande effekten hjälper till att lindra klåda.

"Eftersom atopisk hud är känslig var det förstås viktigt att hudkrämen var fri från parfym, färgämnen och parabener."

Kliniskt och dermatologiskt testad

Eucerin AtoControl Acute Care Cream har testats kliniskt och dermatologiskt.
Enligt klinisk och dermatologisk bevisning är Eucerins AtoControl-serie effektiv på barn och säker att använda på spädbarn.

"Att utveckla AtoControl Acture Care Cream var en lång och krävande process men vi kan glatt konstatera att produkten i kliniska studier har visat sig förbättra hudens utseende under perioder med uppblossat eksem."

Gitta Neufang, Fil. dr och forskningschef på Eucerin

Neufang påpekar dock att Eucerin AtoControl Acute Care Cream inte är något läkemedel och är inte avsedd att ersätta läkemedel.

Den goda nyheten för alla föräldrar till barn med atopiskt eksem är att Eucerin AtoControl Acute Care Cream har testats kliniskt och dermatologiskt och är bevisat effektiv på barn och är säker att använda på spädbarn från tre månaders ålder.

Läs mer om atopisk dermatit i ansiktet

Scratch Wheel
Använd en fuktgivande ansiktskräm dagligen om du har atopisk dermatit i ansiktet.

Produkter som kan intressera dig

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård
Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer
Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation
Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.