Eucerin Volume Filler is now known as Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift

Bakom forskningen till Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift

Hudens struktur förändras när vi blir äldre: fina linjer och rynkor uppstår först och blir med tiden djupare. När vi åldras minskar gradvis hudens volym och fasthet, lyster och så småningom elasticitet.

Eucerin Hyaluron-Filler + Volume Lift-serien har särskilt utvecklats för att tillgodose minskad volym, mindre definierade ansiktskonturer, slapp hud och djupare rynkor. 
Sammansättningen kombinerar tre aktiva ingredienser – magnolol, oligopeptider och hyaluronsyra – för att fylla ut djupa ryfnkor och återdefiniera ansiktskonturerna genom en lyftande effekt och få huden att bli märkbart slätare och fastare.

Historien bakom Eucerin Hyaluron-Filler + Volume Lift

När vi åldras avtar hormonerna och de volymgivande cellerna minskar både i storlek och antal, vilket leder till minskad volym och mindre definierade ansiktskonturer. Huden bli slappare och mer benägen att bli torr och få djupare rynkor. Till viss del förlorar den även den lyster som hör ihop med ung hud.  

”Det är helt naturligt att åldras och det är inte mycket vi kan göra åt de inre faktorer såsom gener och hormoner som leder till minskad volym”, förklarar Andrea Schölermann, läkare och Clinical Study Advisor Eucerin. ”Men det finns många yttre faktorer som har att göra med minskad volym och vi tror att en holistisk syn på hudvård och en daglig hudvårdsrutin med rätt produkter kan hjälpa till att hantera och minska effekterna av dessa yttre faktorer på huden.”

Slapp hud och otydligare ansiktskonturer är vanligt när vi blir äldre men förutom invasiva dermatologiska behandlingar så finns det få topiska produkter som är särskilt inriktade på det här problemet.Andrea och hennes team bestämde sig för att göra något åt detta.

Eucerin-forskare som arbetar med att skapa icke-invasiva hudvårdslösningar för förlorad volym
Starten för Eucerin Hyaluron-Filler + Volume Lift var magnolol

H2 Vilka är de aktiva ingredienserna i Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift?

Utmaningen vid utvecklingen av Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift var att hitta aktiva ingredienser som kunde motverka alla orsakerna till minskad volym, återdefiniera ansiktskonturerna genom en lyftande effekt samt även fylla ut djupa rynkor.

”Vår forskning fokuserade på hur man kan sakta ner den process som leder till att volymen i huden minskar”, säger Andrea. ”Utgångspunkten var en naturligt utvunnen ingrediens som kallas magnolol”, tillägger hon.”Det kommer från barken till magnoliaträdet och in-vitro-studier har visat att det är mycket effektivt för att öka kollagensyntesen och storleken och antalet på de volymgivande cellerna i läderhuden.

 

Magnolol ökar antalet volymgivande celler (in vitro-studier)

Teamet tittade sedan på ingredienser som kan hjälpa till att stärka hudens struktur. ”När vi åldras börjar cellförnyelsen och kollagenproduktionen att sakta ner och avtar naturligt”, förklarar dr Andrea Schölermann. ”Vi provade en mängd olika peptider och valde oligopeptider som utvinns från anisfrukten. Denna specifika typ av naturligt utvunna peptider har förmågan att stimulera och stötta kollagenproduktionen. Den ökar hudens ämnesomsättning, återaktiverar samspelet mellan cellerna och hjälper till att stärka bindväven.”

Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Filler-sammansättningen är dessutom berikad med hyaluronsyra. ”Det är en utmärkt fuktgivare”, förklarar dr Andrea Schölermann. ”Genom att tillföra den till sammansättningen förbättras hudens återfuktning, huden blir slätare och rynkor fylls ut. Genom att kombinera dessa tre aktiva ingredienser till en kraftfull sammansättning kunde vi utveckla en produktserie som jobbar med flera av de faktorer som ansvarar för minskad naturlig volym.”

 

Magnolol ökar storleken hos volymgivande celler (in vitro-studier)

Serien har kliniskt och dermatologiskt bevisat att den riktar in sig på de lager i huden där volymminskningen sker. Magnolol ökar storlek och antal av de volymgivande cellerna, oligopeptider stärker kollagennätverket och hyaluronsyra ger huden fukt och fyller ut djupa rynkor.

Serien består av dagcremer, en nattcreme och en ögoncreme. ”Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift hjälper till att motverka minskad volym, lyfter huden och minskar synbart djupa rynkor”, avslutar dr Andrea Schölermann.”Serien utgör ett topiskt alternativ till invasiva behandlingar och kan också användas tillsammans med dermatologiska behandlingar för att förlänga resultaten.”

Imponerande resultat för Eucerin Hyaluron-Filler + Volume Lift

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!