Carolines hudvårdstips

Vår hudvårdsexpert svarar på frågor om glow och återfuktning

När det blir kallare ute blir luften torrare. Då avdunstar den fukt vi har i huden och gör att huden blir torr och mer känslig. Caroline är hudvårdsexpert på Eucerin och får ofta frågor om torr hud och hur man bäst ska ta hand om huden. Här delar hon med sig av de vanligaste frågorna och svaren hon brukar ge.

Ansikte

Hur får man ett naturligt glow i ansiktet?

Jag märker att vi går mer och mer ifrån att skapa lyster och glow med smink till ett mer naturligt utseende där vi skapar lyster och glow med riktigt bra hudvård. Det är viktigt att återfukta alla hudtyper och använda skonsamma rengöringsprodukter. Så fukt i massor till alla!

Jag skulle rekommendera en hudvårdsrutin där man inleder med Eucerins micellära rengöring DermatoCLEAN 3 in 1 Cleansing Fluid. Den rengör skonsamt och innehåller hyaluronsyra som ger mycket fukt till huden. Fortsätt sedan med ett serum, vår nya HYALURON-FILLER Vitamin C Booster ger lyster med C-vitamin och fukt med hyaluronsyra. På kvällen kan man använda HYALURON-FILLER Night Peeling & Serum som är en kombination av milda syror och hyaluronsyra. Då peelar man försiktigt bort döda hudceller och ger huden en massa fukt under natten! Fukt, exfoliering och Vitamin C är det viktigaste när det gäller att skapa lyster i huden.

 

Vilket är ditt bästa tips för snabb återfuktning?

Addera gärna vår nya sheetmask HYALURON-FILLER Hyaluron Intensive Mask ett par gånger i veckan. Masken boostar huden med extra fukt och fyller i fina linjer och rynkor på bara fem minuter.

 

Vad är det som gör hyaluronsyra så bra för huden?

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen och som bland annat drar till sig fukt och fyller ut huden. Med åldern minskar kroppens produktion av hyaluronsyra vilket gör att man får linjer och rynkor i ansiktet. Det behöver ju inte vara ett problem, men hyaluronsyra är ändå bra att tillföra huden eftersom hudens barriär med åldern blir torrare och påverkas mer utifrån, och fukt hjälper till att stödja hudbarriären.

 

Kropp

Hur återfuktar man bäst huden när man känner sig torr?
Det är att smörja in huden – ofta. Smörj alltid in huden efter dusch eller bad, gärna inom ett par minuter så bevarar man den fukt som finns kvar på huden. Tänk också på att den första återfuktningen sker redan när man rengör. Använd vår pH5 Shower Oil som ger fukt och är rik på naturligt vårande oljor med stärkande lipider, vilka ger huden en känsla av att bli ompysslad och sidenlen samt förhindrar att huden torkar ut även vid frekvent duschning. Om man har riktigt torr hud som kliar och om man får eksem, så har man kanske atopisk hud. Då är det viktigt att använda produkter som är anpassade för det – t.ex. vår AtoControl-serie med Shower Oil, Bodylotion och ansiktscreme. Den hjälper också till att minska klådan och stabilisera hudbarriären.

Vad ska man tänka på när det gäller barn?

Det är bra att känna till att små barn har en femtedel så tjock hud som en vuxen, så de är oftast känsligare i huden. Så smörj in ditt barns hud ofta, särskilt vintertid då huden är mer utsatt. Välj produkter som är anpassade för barn så att ingredienserna fungerar bra med deras känsliga hud. Vår serie AtoControl går bra att använda från tre månaders ålder, och vår pH5-serie från tre års ålder.

 

Händer

Vilket är ditt favorittips för att vårda händerna?
Mitt bästa tips är att alltid använda duscholja – även till händerna. Man tvättar händerna ungefär tio gånger per dag och om man byter ut sin vanliga handtvål till en duscholja eller vår nyhet pH5 Soft Shower Gel så gör det stor skillnad. 

Det är också viktigt att smörja in händerna så fort de varit i kontakt med vatten. Vår handkräm UreaRepair PLUS Hand Creme är fantastisk! Den mjukgör, håller fukten kvar i huden och tar bort strävheten.  


Finns det några andra delar av kroppen som är extra utsatta under vintern? 
Fingersprickor är det många som lider av på vintern! De är svårläkta och kan göra ont. Ett bra tips förutom att tvätta händerna i duscholja är att smörja med vår omtyckta universalcreme Aquaphor som lugnar och återfuktar torr och sprucken hud. Det är en vattenfri och mycket fet gelsalva som påskyndar läkning och mjukgör intensivt. Aquaphor kan även användas på sår och till känslig spädbarnshud. Dessutom skyddar Aquaphor huden mot kyla under kalla vinterdagar.


Läs mer om torr hud:

Huden är kroppens största organ och fungerar som bäst när den är frisk och ordentligt återfuktad.

Här har vi samlat allt intressant som har med torr hud att göra.

hyperpigmentering
Eucerin Repair Hand Creme 5% Karbamid för torra till extremt torra händer

Handcreme med karbamid för mycket torra händer

UreaRepair Plus Hand Cream 5% Urea

 • (4)

  Intensivt återfuktande och lindrande handcreme för torra till extremt torra händer. Huden blir märkbart mjukare och lenare.

  • Reparerar och lindrar torr och mycket torr hud
  • Absorberas snabbt och lämnar ingen oljig hinna efter sig
  • Innehåller karbamid och lakat som är intensiva fuktgivare
  • Lämplig för vuxen hud
  • Passar för personer med atopisk dermatit, xeros, psoriasis och diabetes
  • Fri från parfym- och färgämnen

 

Läs mer

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

 • Läs om och testa våra nya produkter
 • Delta i tävlingar
 • Få senaste nyheterna inom hudvård
 • Få professionella hudvårdstips
 • Ta del av erbjudanden och kampanjer
 • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande