Carolines hudvårdstips

Vår hudvårdsexpert svarar på frågor om hyperpigmentering

Caroline är hudvårdsexpert på Eucerin och får ofta frågor om hyperpigmentering, eller pigmentfläckar som det också kallas. Här svarar hon på frågor om varför man får hyperpigmentering, hur man undviker det och vilka produkter som passar till hyperpigmenterad hud.

Varför får jag hyperpigmentering?

En hyperpigmentering beror på en rubbning i melaninproduktionen – det ämne som färgar in hudcellerna och ibland visar sig som fläckar på huden. Det kan orsakas av tex hormoner, som efter en graviditet eller vid användning av hormonella preventivmedel. Man kan även få hyperpigmentering i ärr eller insektsbett, och det är också vanligt med postinflammatorisk hyperpigmentering efter tex akne. Man kan också få solfläckar när man är lite äldre och man har överexponerat sig för solen under många år.

 

Hur ska jag göra för att minska risken för pigmentfläckar?

Att förebygga med hög solskyddsfaktor och att ha en sunt solbeteende är viktigt. Undvik solen när den är som starkast mitt på dagen och använd solhatt. Ett tips är att även förebygga med Eucerins ANTI-PIGMENT-produkter om man har benägenhet för hyperpigmentering.

 

Vilka produkter kan jag använda och hur kombinerar jag dem?

Som grund rekommenderar jag att använda ANTI-PIGMENT Day Cream spf30 och ANTI-PIGMENT Night Cream. För snabbare och större effekt kan man lägga till ANTI-PIGMENT Dual Serum om man har utbredd hyperpigmentering eller ANTI-PIGMENT Spot Corrector om det handlar om enstaka fläckar.
Använd alltid en hög solskyddsfaktor och återapplicera flera gånger per dag om du är i solen. Det går bra att använda HYALURON-FILLER Night Peeling & Serum till kvällen som snällt och effektivt exfolierar döda hudceller under natten och stimulerar cellförnyelsen.

 

Kan jag använda produkterna på andra ställen än ansiktet, som t.ex. händerna?

Det går jättebra. Man kan också använda ANTI-PIGMENT Spot Corrector på enstaka fläckar på kroppen, till exempel om man har fått hyperpigmentering efter ett insektsbett på benet.

 

Har du någon favoritprodukt?

Min personliga favorit är ANTI-PIGMENT Dual Serum eftersom man får en fantastisk återfuktning och anti-age-effekt tack vare hyaluronsyran. Den är också lätt att kombinera med övrig hudvårdsrutin när man vill förebygga hyperpigmentering.

Läs mer om hyperpigmentering:

Vad som orsakar mörka fläckar på huden och hur du kan minska dem.

Här har vi samlat allt som har med hyperpigmentering att göra, även en artikel om hur våra forskare utvecklade Eucerin ANTI-PIGMENT-serien för hud med hyperpigmentering.

hyperpigmentering

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande