Care beyond skin

 

Covid-19: Beiersdorf ökar sitt internationella stödprogram med ett löfte om 50 miljoner euro

Hamburg, 29 mars 2020: Beiersdorf AG meddelade idag att man omedelbart lanserar ett internationellt finansieringsprogram värt 50 miljoner euro för att bekämpa covid-19-pandemin.

Pressmeddelande:

Stefan De Loecker, vd för Beiersdorf: »Bara två månader har gått sedan vår första donation nådde Wuhan. Covid-19 har sedan dess förvandlats till en global kris. Vi sitter alla i samma båt här. Som företag vill vi rikta vårt bidrag till flera särskilt sårbara grupper i samhället för att stödja dem och hjälpa till att skydda dem.«

Beiersdorf Group delar därför ut 50 miljoner euro för krishantering i framför allt epicentrum för sjukdomen samt till regioner med svaga offentliga sjukvårdssystem. Man kommer att samarbeta med både internationella organisationer och lokala myndigheter för att tillhandahålla den hjälp befolkningen behöver.

Några av de omedelbara åtgärderna är:

  • Donation av 1 000 000 liter desinfektionsmedel. Beiersdorf har satt igång produktion av desinfektionsmedel i fabriker på fem kontinenter. Därigenom fördubblar vi det löfte vi gav för två veckor sedan.
  • Donation av minst 5 000 000 hud- och handvårdsprodukter till medicinsk personal runt om i världen vars hud just nu utsätts för stora påfrestningar.
  • Direkt finansiellt stöd till icke-statliga organisationer, såväl internationella organisationer som lokala samarbetspartners till Beiersdorf Group, som just nu möter allvarliga utmaningar.
  • När Beiersdorfs medarbetare samlas för att stödja lokala initiativ kommer Beiersdorf att dubbla alla donationer som samlas in av personalen.

Stefan De Loecker fortsätter: »Detta är en historisk kris av exceptionella mått. Vi är övertygade om att det krävs betydligt mer ansträngningar, samhörighet och samarbete för att bekämpa covid-19. Vi har gett vårt program namnet ›Care Beyond Skin‹. Det signalerar vår vilja att gå längre än till vår kärnverksamhet (som är att ta hand om människors hud) för att maximera vårt bidrag.«

 

Presskontakt:

Inken Hollmann-Peters
Vice President Corporate Communications & Sustainability

Beiersdorf AG
Unnastrasse 48
20245 Hamburg, Tyskland

Telefon: +49 (0)40-490 920 01

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om Eucerin
Prenumerera