NYHET: Eucerin Sun Creme Tinted CC Förenande egenskaperna hos en CC Creme med UV- och cellskyddet hos en solcreme

Eucerin presenterar nyheten Sun Creme Tinted CC som förenar egenskaperna hos solskydd och CC Cream. Produkten kommer i nyansen medium samt innehåller SPF 50+ som innebär ett mycket högt UVA/UVB-skydd samt biologiskt cellskydd. Dessutom bidrar CC Creamens komponenter till att täcka över ojämnheter, jämna ut hudtonen och ge huden en naturligt solkysst look.

Medvetenheten kring solens negativa effekter på huden har ökat de senaste decennierna och fokus har skiftat från intensiv och ohälsosam solning i jakt på en djup solbränna till ett mer förnuftigt förhållningssätt till solen. Överexponering av solljus bidrar bland annat till cellskador, att huden åldras i förtid och i värsta fall hudcancer. Kunskapen kring riskerna med att vistas i solen har visats sig öka, enligt studier genomförda i Tyskland och Chile *. Det syns även en positiv utveckling i användandet av produkter med inbyggt solskydd, där antalet kvinnor som brukar dessa året om växer. I linje med den ökade medvetenheten lanserar Eucerin serien Sun Creme Tinted CC som förenar solskydd och egenskaperna hos en CC Cream.

Effekterna av UVA-strålning förblir relativt konstanta året om, därför rekommenderar Eucerins experter inom området att använda produkter med solskydd dagligen under alla årstider. Eucerin Sun Creme Tinted CC innehåller SPF 50+, en mycket hög solskyddsfaktor med skyddande UVA- och UVB-filter som bland annat förhindrar pigmentfläckar från att bli mörkare samt förebygger ppkomsten av nya. Produkterna innehåller även den kraftfulla antioxidanten Licochalcone A som skyddar hudcellerna mot skador från fria radikaler samt den aktiva ingrediensen Glycyrrhetinic Acid som stödjer hudens naturliga DNA-skydd.

Utöver solskyddet innehåller produkterna färgpigment som direkt absorberas av huden och täcker fina linjer och rynkor samt bidrar till att göra huden slät och naturligt solkysst. Andelen färgpigment är lägre än i vanlig foundation vilket gör att nyansen anpassar sig bättre till den individuella hudfärgen och förhindrar skarpa linjer eller en ojämn övergång vid käklinjen. Produkterna fungerar även för att täcka ojämnheter i huden såsom akne, blemmor och hyperpigmenterade områden.

Eucerin Sun Creme Tinted CC är utvecklad i samarbete med hudläkare, täpper inte till porerna, utan parfym och har genom dermatologiska och kliniska studier visat sig mycket lämplig samt effektiv för personer med känslig hud.

Finns i nyansen medium.
Innehåller SPF 50+.

 

* Psychology of Sunbathing”, Rheingold Institut GmbH & Co. KG, April 2015

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande