NYHET: Eucerin Sun Fluid Anti-Age SPF 30 och 50 Effektiv kombination av UV-skydd och Anti-Age egenskaper

Allt fler studier visar på att det finns ett tydligt samband mellan UV-exponering och för tidigt åldrande av huden. Eucerin har utvecklat solskyddsprodukter för ansiktet som skyddar huden från förtida åldrande samtidigt som de har ett starkt UVA/UVB-skydd, biologiskt cellskydd och reducerar befintliga rynkor.

Idag känner många till att UV-strålning inte är bra för huden, men få är medvetna om hur stor inverkan den faktiskt har när det kommer till hudens åldrande. UV-strålning är en av de främsta orsakerna till att huden åldras och skapar i det långa loppet kraftiga förändringar i hudens struktur. Studier visar att effekterna av UV-strålning utgör upp till 90 procent av de synliga tecknen på åldrande vi får i ansiktet *, både djupare rynkor och pigmentförändringar.

Med lång erfarenhet av forskning inom både UV-skydd och Anti-Age har Eucerin nu tagit fram en helt ny solskyddsprodukt för ansiktet som på såväl kort som lång sikt motverkar solrelaterade hudskador. Resultatet har landat i Eucerin Sun Fluid Anti-Age som är särskilt framtagna för att förebygga tecken på förtida åldrande och solskador, sk. fotoåldrande, samtidigt som de reducerar redan synliga rynkor i ansiktet.

Biologiskt cellskydd är nyckeln

För att få fram det mest effektiva skyddet mot fotoåldrande har Eucerin kombinerat UVA/UVB-filter med biologiskt cellskydd i form av de aktiva ingredienserna Licochalcone A samt Glyzyrrhetinic Acid. Båda ingredienserna är naturliga och skyddar huden på djupet mot solrelaterade skador. Glyzyrrhetinic Acid skyddar cellerna från solinducerad DNA-skada genom att stödja hudens egen reparationsmekanism, medan Licochalcone A har en antioxidativ effekt. Då UV-inducerade fria radikaler kan utlösa processer som exempelvis att kollagenet minskar, vilket skadar cellstrukturen, är det extra viktigt att skydda huden mot dessa. Dessutom stärker Licochalcone A hudens egna försvarsmekanismer.

Avancerad sammansättning av hyaluronsyra

Eucerin Sun Fluid Anti-Age innehåller även en särskilt effektiv kombination av hög- och lågmolekylär hyaluronsyra som också används i Eucerins produktserie ”HYALURON-FILLER”. Högmolekylär hyaluronsyra binder fukt i hudens övre lager och minskar fina linjer, medan den lågmolekylära hyaluronsyran arbetar djupare ner i epidermis och fyller ut djupare rynkor. Dermatologiska studier visar att kombinationen av de båda typerna av hyaluronsyra intensivt återfuktar huden och synbart minskar rynkor i ansikte samt dekolletage.

Eucerin Sun Fluid Anti-Age ger en matt finish med en skön konsistens. Produkterna absorberas snabbt vilket gör dem till ett bra underlag för make-up. Produkterna är utan parfym och parabener samt täpper inte till porerna. Precis som Eucerins övriga utbud är Eucerin Sun Fluid Anti-Age framtagna för känslig hud vilket har visats i kliniska studier. Produkterna är även lämpliga för hud som genomgått laser- och peelingbehandlingar. Eucerin Sun Fluid Anti-Age passar för alla hudtyper.

 

Eucerin Sun Fluid Anti-Age finns i SPF 30 samt SPF 50.

 

* Ramos‐e‐Silva et al., ‘Anti‐aging cosmetics: Facts and controversies’. Clin Dermatol. 2013

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande