Carolines hudvårdstips

Vår hudvårdsexpert svarar på frågor om hur du lindrar torr hud under vintern

Visste du att en så enkel sak som att byta ut din handtvål mot en duscholja kan hjälpa dina torra händer i vinter? Eucerins hudvårdsexpert Caroline svarar på de vanligaste frågorna om torr hud och berättar hur man både kan förebygga och lindra hud som är torr och kanske kliar.

Hur lindrar jag torr vinterhud?

Det viktigaste är att smörja huden regelbundet och inte bara efter duschen. Använd en duscholja för att ge huden återfuktning redan vid rengöringen och smörj in med en bodylotion direkt efter duschen. 

Olika delar av kroppen påverkas på olika sätt av kylan. Händerna är extra utsatta, dels av kylan utomhus, men även för att vi tvättar händerna så många gånger varje dag. Att använda en snäll rengöring, t.ex. pH5 Shower Oil, och att smörja in händerna direkt efteråt med t.ex. UreaRepair Plus Hand Creme hjälper och vårdar. 

Vid torr hud i ansiktet får man agera annorlunda. Använd en snäll rengöring anpassad för ansiktet, t.ex. DermatoClean Mild Cleansing Milk och bygg därefter upp med fukt i olika lager. Vår Hyaluron-Filler Moisture Booster har högkoncentrerad hyaluronsyra som binder fukt i huden. Applicera därefter en rik dag- eller nattcreme som är extra vårdande för den torra huden. 

En torr hud som även är mycket känslig behöver produkter som återuppbygger hudbarriären och har minimalt med ingredienser. Vår produktserie UltraSensitive möter just detta behov och lugnar dessutom en reaktiv, känslig hud.

Hur förebygger jag torr hud på bästa sätt?

Det viktigaste är att ha en god daglig hudvårdsrutin. Smörj in huden efter kontakt med vatten – gärna inom ett par minuter. Upprepa insmörjning flera gånger om dagen om det behövs, till exempel händerna som är mer utsatta.

Använd gärna en duscholja – både i duschen och till handtvätt. I ansiktet ska man använda rengöring som inte sliter på hudbarriären och är anpassad för ansiktet. 

Torr hud som kliar, vad kan jag göra?

Först är det bra att veta varför huden kliar. Det kan bero på att huden enbart är torr, eller så kan man ha hudåkommor som atopisk hud eller psoriasis. Om man någonsin har haft en torr kliande hud så vet man ju att så fort man börjar klia så blir huden röd och irriterad. Därför är det viktigt att undvika att klia även om det kan vara svårt. 

Eucerins senaste produktnyhet är AtoControl Anit-Itch Spray. Det är en kylande och lugnande spray som man kan använda på torr, kliande hud och som på tre olika sätt dämpar klådan. Den ger lindring inom 60 sekunder med ett långvarigt resultat på upp till 6 timmar. Eftersom sprayen hjälper omedelbart så kan man även ha den med sig under dagen och spraya när det behövs.

Hud som kliar

Vilka är de vanligaste orsakerna till torr hud som du stöter på?

Många har allmänt lite torr hud på vintern och även om man har mycket torr hud behöver det inte betyda att man har atopisk hud eller psoriasis. Händerna är det många som har problem med vintertid. De är utsatta i kylan och man tvättar bort hudens naturliga barriär flera gånger om dagen. Det kan gå snabbt från bara lite torr hud tills knogarna blir röda och huden runt fingertopparna spricker. Då är den dagliga hudvårdrutinen för händerna viktig! Den vanligaste orsaken är alltså att man inte tar hand om sin hud dagligen.

Hur vet jag att jag kan lita på Eucerins produkter och att de verkligen är anpassade för min hud?

Eucerins produkter är både särskilt anpassade ingrediensmässigt för olika problem med ingredienser som dessutom har kliniskt bevisad effekt. Produkterna är alltid testade för hudvänlighet och det är särskilt viktigt om man har en känslig hud eller atopisk hud.

Ta hjälp av apotekspersonalen för att välja rätt produkt för just dig.

Läs mer om torr hud:

Huden är kroppens största organ och fungerar som bäst när den är frisk och ordentligt återfuktad.

Här har vi samlat allt intressant som har med torr hud att göra.

hyperpigmentering

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om Eucerin
Prenumerera