• 1/1
 • 1/1

UltraSENSITIVE Cleansing Lotion

4.5
14 omdömen
Rengöringslotion för hyperkänslig hud
Innehåller endast ett begränsat antal ingredienser
Lugnar irritation och rodnad

Med SymSitive*

 

Lugnar och lindrar omedelbart hyperkänslig hud och hud med benägenhet för rodnad.

 • Rengöringslotion för hyperkänslig hud
 • Innehåller endast ett begränsat antal ingredienser
 • Lugnar irritation och rodnad
 • Skonsam mot huden
 • Fri från parfym, konserveringsmedel, paraffiner & alkohol

 *reg.varumärke som tillhör Symrise AG, Tyskland

OBS! Produkten kommer utgå ur vårt sortiment från vecka 40 2023.

EAN: 4005800143977

Produktinformation

Eucerins sortiment för hyperkänslig hud – UltraSENSITIVE  – riktar in sig på de tre återkommande faktorerna hos hyperkänslig hud: en försvagad hudbarriär, överreagerande sensoriska fibrer och rodnad, som ofta beror på inflammation. Dessa faktorer kallas sammantaget ”Triangeln för hypersensitiv hud”.

Det första och viktigaste steget när man vårdar hyperkänslig hud är att säkerställa att den är effektivt rengjord utan att irritera eller skada den redan defekta hudbarriären eller de underliggande överreaktiva sensoriska fibrerna. Eftersom hyperkänslig hud har en försvagad hudbarriär är den känslig för irritationer och de sensoriska fibrerna i epidermis aktiveras lätt av stressfaktorer. Detta leder till obehagliga förnimmelser i huden, som de drabbade beskriver som bland annat en brännande känsla eller sveda. 

Eucerin UltraSENSITIVE Cleansing Lotion rengör hyperkänslig hud (inklusive hud med benägenhet för rodnad/synliga blodkärl) , medan dess ”rena” formel endast innehåller att begränsat antal ingredienser för att minimera intolerans och allergiska reaktioner. UltraSENSITIVE Cleansing Lotion innehåller inga tensider och är mycket skonsam mot huden, men samtidigt tillräckligt kraftfull för att ta bort smink.

Eucerin UltraSENSITIVE Cleansing Lotion innehåller SymSitive*, en innovativ aktiv ingrediens som är särskilt utvecklad för hyperkänslig hud. Den verkar som en känslighetsreglerare vid källan för överreaktiviteten och minimerar aktiveringen av sensoriska fibrer samt lindrar i sin tur omedelbart hyperkänsligheten.

Eucerin UltraSENSITIVE Cleansing Lotion lugnar omedelbart irritation och rodnad, vilket gör att den blir en grundläggande del i den dagliga hudvårdsrutinen för hyperkänslig hud. Använd Eucerin UltraSENSITIVE Soothing Care Dry skin eller Eucerin UltraSENSITIVE Soothing Care Normal to combination skin efter rengöring när det dominerande hudproblemet är en obehaglig förnimmelse i huden som en brännande känsla, sveda eller klåda. 

Som alla produkter i sortimentet för hyperkänslig hud använder Eucerin UltraSENSITIVE Cleansing Lotion en förpackning som motverkar kontaminering genom ett system med dubbla ventiler.

 

Förpackning som motverkar kontaminering

Alla produkter i Eucerins sortiment för hyperkänslig hud Skin använder förpackningar som motverkar kontaminering för att skydda formlerna från orenheter och oxidering. Den här förpackningen har fokus på tre riskområden: ventilerna, anslutningarna mellan komponenterna och dispenserns funktionalitet. Ventilerna har steriliserande filter, anslutningarna är ultrasvetsade för att vara täta och dispensern har en mycket tät packning.

Kliniska studier

Kliniska och dermatologiska studier visar på hög tolerans och utmärkt effektivitet på hyperkänslig hud, inklusive hud med benägenhet för rodnad och synliga blodkärl.

För att utvärdera effekten av UltraSENSITIVE Cleansing Lotion genomfördes en självrapporteringsstudie bland ≥53 kvinnor (19–60 år) med känslig till mycket känslig hud. Produkten applicerades två gånger om dagen under 4 veckor i en studieutformning där ansiktet delades upp i två delar.

 

Huvudresultat

 • Förbättringar av känsligheten och reaktiviteten rapporterades.
 • Andra signifikanta förbättringar var:
 • hudkomfort
 • hudstramhet
 • jämnhet
 • rodnad

Egenskaper

 • hög tolerabilitet
 • fri från konserveringsmedel
 • parabenfri
 • paraffinfri
 • doftlös
 • alkoholfri
 • fri från färgämnen
 • utan emulgeringsmedel

Användning

Eucerin UltraSENSITIVE Cleansing Lotion är en ”ren” formel, vilket innebär att den endast innehåller ett begränsat antal ingredienser och är fri från konserveringsmedel (inklusive parabener), paraffiner, parfym och alkohol.

Instruktioner

 • Applicera två gånger om dagen för noggrann rengöring, lugnande av irritation och rodnad och omedelbar och långvarig hudkomfort.

För din dagliga rutin

Steg 1

Applicera en mängd som motsvarar 1–2 pumptryck varje morgon. Släta försiktigt ut över fuktigt ansikte och hals.

Läs mer

Steg 2

Ta bort med en bomullsrondell eller ljummet vatten.

Upprepa varje kväll.

Läs mer

Steg 3

Applicera produkten varje dag på morgonen och/eller kvällen. Massera försiktigt in i ansiktet, på halsen och dekolletaget.

Läs mer

Att tänka på

Använd Eucerin UltraSENSITIVE Cleansing Lotion om...

Du har hyperkänslig hud och hud med benägenhet för rodnad/synliga blodkärl

och vill ha en skonsam men effektiv rengöringsprodukt som är perfekt för dina behov.

 

Du har hyperkänslig hud och hud med benägenhet för rodnad/synliga blodkärl

och behöver en rengöringslotion som kan ta bort smink.

Prova en annan Eucerin-produkt om…

Du har normal hud till känslig blandad hud, men utan de symptom som förknippas med hyperkänslig hud.

Prova Eucerin DermatoCLEAN Refreshing Cleansing Gel.

Du har normal hud till torr hud, men utan de förnimmelser som förknippas med hyperkänslig hud.

Prova Eucerin DermatoCLEAN Mild Cleansing Milk.

Ingredienser

Hur fungerar det?

Eftersom överkänslig hud normalt har en försvagad hudbarriär är den mer benägen att drabbas av irritationer och de överreaktiva sensoriska fibrerna i huden aktiveras lätt av stressfaktorer. Formelns renhet och dess förpackning som motverkar kontaminering hjälper till att minimera intolerans eller alleriska reaktioner. 

När huden är känslig reagerar de sensoriska fibrerna i epidermis snabbare och mycket kraftfullare än hos normal hud, vilket utlöser obehagliga förnimmelser i huden. SymSitive* är den första aktiva ingrediensen som reglerar aktiveringen av de sensoriska fibrerna i huden och lugnar mycket känslig hud samt ger omedelbar lindring. Eftersom nervfibrerna i huden är mindre irriterade när de inte överreagerar på stressfaktorer. Över tid höjs den överkänsliga hudens toleranströskel och den lugnas.

* =reg. varumärke som tillhör Symrise AG, Tyskland

Vanliga frågor (1)

 • Varför uppstår hyperkänslighet?

  Eucerin har identifierat tre aspekter hos hyperkänslig hud: en försvagad hudbarriär, överreaktiva sensoriska fibrer i epidermis och rodnad, som ofta beror på inflammation. Eftersom många av symptomen inte är synliga är de förnimmelser som många av de drabbade upplever subjektiva. Många rapporterar dock en brännande känsla eller sveda. De här förnimmelserna kan åtföljas av torrhet, rodnad och kan utvecklas till hud med benägenhet för synliga blodkärl eller rosacea. Läs mer om hyperkänslig ansiktshud.

4.5
av 14 omdömen*
10
1
3
0
0
 • Anna 2024-02-09
  Fantastisk produkt!!!
  Så bra produkt,har känslig hud o små hudförändringar sol skador. Sen jag började med denna så har de nästan försvunnit! Så synd att den utgått, hoppas verkligen att den kommer tillbaka! Har provat Dermatolog Clean cleansing Milk men den är tyvärr inte lika mild mot hyn.

  Olivia

  Hej Anna! Ledsen att denna utgår, och att inte DermatoCLEAN Cleansing Milk fungerade trots sin milda formula. Har du provat DermatoCLEAN Micellar Water? Det är mycket hudvänligt och fungerar på de flesta hudtyper. Lycka till!

 • Kajsa 2024-01-23
  Tips på ersättande produkt?
  Denna produkt är den enda som passat min extremt känsliga och torra rosacea hud. Lindrade min rosacea och höll den under kontroll. Hoppas innerligt att den kommer komma tillbaka till sortimentet! Har ni tips på någon ersättande produkt? Har testat DermatoCLEAN Cleansing Milk, men den fungerar tyvärr inte alls då jag får rosacea utslag.

  Anna

  Hej Kajsa, då föreslår jag att du testar vår supersnälla och milda DermatoCLEAN Micellar Water. Lycka till!

 • Therese 2024-01-12
  Varför borttagen?
  Upptäckte just att denna produkt utgått vilket var väldigt tråkigt då det är den enda rengöring mitt rosacea-ansikte tålt. Vet ni om den är tillfälligt borta för att göras om eller permanent borttagen & isf varför?

  Tyra

  Hej Therese,

  Tyvärr har den tagits bort globalt och det är inget vi kan påverka här i Sverige. Prova gärna vår DermatoCLEAN Cleansing Milk som också är väldigt mild. Dessutom kommer den i praktisk pumpflaska!

 • Visa fler

Complete the routine

Relaterade artiklar

Våra kärnvärden

Pionjärer inom hudvård
Pionjärer inom hudvård

Vi erbjuder dermatologisk hudvård för att skydda din hud, hålla den hälsosam och strålande.

Rekommenderad av dermatologer
Rekommenderad av dermatologer

Vi jobbar tillsammans med ledande dermatologer och hudspecialister världen över för att erbjuda innovativa och effektiva hudvårdsprodukter de kan lita på och rekommendera.

Hängivna till innovation
Hängivna till innovation

I över 100 år har vi tillägnat all vår tid till forskning och utveckling inom kunskapen om hud. Vi tror på att ta fram aktiva ingredienser och lugnande formulas med hög hudvänlighet som hjälper dig att leva ditt liv fullt ut, varje dag.