Eucerin samarbete: mor och dotter kramas

Sponsring och samarbeten Etik och transparens

Vi på Eucerin är stolta över att våra produkter berör liv, runt om i hela världen. Men med det följer också ett stort ansvar. Våra säkerhetskrav ska uppfylla eller överträffa lagstadgade krav. Våra miljömässiga och sociala åtaganden världen över ska skapa bättre, säkrare och mer hållbara produkter. Men också en bättre värld för djur och människor att leva i!

Vi bryr oss

Människor runt om i världen litar på produkter från Eucerin – och vi gör allt för att leva upp till det förtroendet. Vår filosofi kan sammanfattas i tre ord: vi bryr oss. Vi bryr oss om din huds hälsa och säkerhet. Därför måste varje ingrediens vi väljer för våra produkter uppfylla säkerhetskrav som uppfyller eller överträffar lagstadgade krav. Våra recept för hudvård är sammansatta för att skydda och förbättra hudens naturliga funktioner och vår ambition är att använda så få ingredienser som möjligt och samtidigt uppnå detta.

Eucerin stor och liten hand

Uppförandekod

Främjar våra värderingar

Som ett globalt varumärke arbetar Eucerin med lokala leverantörer runt om i världen. För att säkerställa att varje del av vår leveranskedja och att produktionen går i linje med våra värderingar, har vi skapat en uppförandekod som fungerar som en riktlinje för alla våra leverantörer. Baserat på den allmänna förklaringen om mänskliga rättigheter, Internationella arbetsorganisationens konventioner och OECD:s riktlinjer för multinationella företag, fastställer vår uppförandekod etiska och hållbarhetsstandarder för våra leverantörer.

Eucerin Code of Conduct ikon

Innan vi godkänner en leverantör måste de skriva under att följa vår uppförandekod. Det är första steget. Vi har också ett gransknings-, revisions- och stödsystem för att hjälpa våra leverantörer att uppfylla våra standarder och kontrollera att de gör det. Detta inkluderar samarbetsplattformar som gör det möjligt för leverantörer att dela med sig av goda exempel och arbeta med oss för att göra vårt avtal och samarbete mer hållbart.

Eucerin handskakning
Vi älskar det faktum att våra produkter berör liv överallt runt om i världen. Och vi är medvetna om det ansvar som följer med det. Denna medvetenhet är kärnan i allt vi gör, driver våra övertygelser och våra värderingar.

Djurförsök

Vårt åtagande mot djurförsök

Djurförsök är förbjudet för kosmetiska produkter i EU sedan 2004 och för alla ingredienser i dessa produkter sedan 2013. Dock behöver branschen fortfarande utföra tester för att säkerställa hudvård av god kvalitet.

 

Eucerin har en stark historia av att investera i utvecklingen av plågfria testmetoder. Idag samarbetar vi med fler än 50 partners världen över, för att hitta alternativa och säkra riskbedömningar av hudvård. Det är med glädje vi kan berätta att under de senaste 35 åren har viktiga framsteg gjorts. Några av de nya metoderna vi varit med och tagit fram har internationell acceptans av OECD, och utvecklingen av ytterligare metoder är på gång.

 

Beiersdorf främjar utvecklingen av så kallad organ-on-a-chip-teknik. Dessa system integrerar flera mänskliga cell- och vävnadstyper och efterliknar den mänskliga biologin i liten skala. Det i sin tur skapar fler alternativ för att bedöma eventuella effekter på människokroppen in vitro, som i slutändan ger oss ren och säker hudvård.

 

Eucerin utför inga djurförsök på kosmetiska produkter eller deras ingredienser – om detta inte är obligatoriskt enligt lag*. Vi fortsätter också att arbeta för att fler alternativa testmetoder blir etablerade på global nivå. Ingen hudvård är värd djurs lidande.

Eucerin vit kanin vinkar
*Vissa länder, framför allt Kina, kräver fortfarande djurförsök för vissa kosmetiska produktkategorier. Vi strävar för att övertyga de kinesiska myndigheterna om att dessa tester är onödiga och kan ersättas av alternativa tester utan att äventyra konsumenternas säkerhet.

Vårt engagemang

Eucerin är mer än ett varumärke. Eucerin är alla vi som arbetar för att skapa vår omtyckta hudvård. Vi visar att vi bryr oss om vår planet på våra egna sätt. Några av oss engagerar sig i volontärarbete, t.ex. för att plantera träd runt om i världen. Många av oss använder cyklar eller bilpool för att ta sig fram och tillbaka till arbetsplatsen. Som organisation undviker vi affärsresor när vi kan och väljer istället telefon- och videokonferenser. Lite i taget och många bäckar små, minskar vi vårt miljöavtryck! Nedan kan du läsa mer om några av våra viktiga samarbeten.

Eucerin cykelstyre med blommor
Eucerin är med i Easy on the Planet-programmet, där vi ser till att minska utsläpp från förpackningar och transporter och det planteras träd för vår räkning.

Euromelanoma

Makeupborste

Euromelanoma är en årlig kampanj med syftet att dela information om förebyggande av hudcancer, om tidig diagnos och behandling.

Look Good Feel Better

Makeupborste

Look Good Feel Better är en organisation som ger hudvårds- och makeupkurser för kvinnor med cancer. Eucerin har sponsrat dem i flera år.

Räddningsmissionen

Räddningsmissionen

Vi skänker produkter till Räddningsmissionen, som arbetar med både akuta och förebyggande insatser och strävar efter att skapa långsiktig förändring för utsatta människor.

Mila for Africa

Mila for Africa kids

Mila for Africa arbetar för att hjälpa barn med albinism i framför allt Guinea-Bissau. Eucerin hjälper dem i deras arbete genom att löpande skicka solskydds- och kroppsrengöringsprodukter.

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om Eucerin
Prenumerera