Två forskare som testar kräm

Kunskap om huden Med engagemang och passion för huden skapar vi innovationer

För Eucerin är förståelse av hudens egenskaper avgörande för alla projekt och satsningar. Alla hudtyper är olika och utsätts för olika faktorer. Eucerins omfattande forskning bygger därför på hur huden fungerar, förändras och reagerar – och på hur dessa kunskaper ska kunna omvandlas till effektiva och riktade dermokosmetiska produkter. Detta är grunden för Eucerins exempellösa vetenskapliga engagemang.

Kunskapen om hudens egenskaper som bas för innovationer

På Eucerin ägnar vi all passion och allt kunnande åt huden. Banbrytande innovationer, enastående kvalitet och mycket god kompatibilitet är kärnan i varumärket och präglar produkternas kvalitet över hela världen. Eucerins mål är att erbjuda avancerade lösningar som fungerar för alla hudbehov. Forskning och utveckling spelar en nyckelroll i detta. Eucerins engagemang i forskning, utveckling och testning är en del av företagets tydliga holistiska inställning till medicinsk hudvård.

Kvinnlig forskare i laboratoriet
Forskning och utveckling spelar nyckelrollen när Eucerin tar fram nya produkter.

Djupgående kunskaper om någon känsligt – människohuden

Alla Eucerins dermokosmetiska hudvårdsprodukter bygger på djupgående kunskap om människohudens fysiologi. Det är bara när man förstår hudens egenskaper i kombination med hur den reagerar på de miljöförhållanden den exponeras för, som det går att utveckla avancerade dermokosmetiska produkter som är lämpliga för de olika behoven. Grunden för Eucerins systematiska forskning är att hitta adekvata ingredienser för produkterna så att huden skyddas och förblir sund.

Illustration av huden och hudlagren

Eucerins forskare jobbar med ett lager som är cirka 0,1 mm tjockt – epidermis, det synliga hudlagret. Denna känsliga vävnad förnyas hela tiden och kan drabbas av många olika typer av problem. Hud är inte hud. Vi pratar om olika hudtyper. Det kan exempelvis kan vara normal, torr, fet eller blandhud. Externa faktorer (kost, klimat, användning av olämpliga hudvårdsprodukter, rengöringsprodukter, starka lösningsmedel eller vissa doftämnen) eller interna faktorer (hormoner, känslotillstånd, sjukdomar) påverkar huden och kan orsaka hudproblem. Det gör varje persons hud unik. Den har sin egen historia eller föränderliga tillstånd. Oavsett ålder, genetiskt fingeravtryck eller tillstånd en viss hud har, så strävar Eucerins forskare efter att hitta rätt vårdlösning för den.

Läs mer om de faktorer som kan påverka huden

Personerna bakom forskningen

Eucerins expertis är koncentrerad till Hamburg, vid Beiersdorfs huvudkontor. Beiersdorf har öppnat ett stort internationellt center för forskning och utveckling här. Fler än 500 Beiersdorf-forskare jobbar med att lära sig mer om huden och avkoda de komplexa processer som kan äga rum i den.

De sätter sig in i de metaboliska processer som äger rum i huden – allt från hudens helhet som organ ned till enskilda hudceller – och de utvecklar effektiva aktiva ingredienser, både sådana som finns i huden och från andra källor, för att stimulera hudens naturliga processer så att den förblir sund under längre tid.

Läs mer om arbetet med att söka efter dessa "aktiva ingredienser" i artikeln "Hitta lösningar".

Målet med hudforskningen hos Eucerin är att få större kunskaper om vad som utlöser hudproblem och att kontinuerligt utvärdera och hitta effektiva sätt att motverka dem. I detta arbete hämtas kunskap från forskningsgrenar som medicin, molekylärbiologi, bioteknik och kemi och för att hitta lösningar används de mest innovativa vetenskapliga metoderna. Denna breda approach, med alla interna tvärvetenskapliga forskare som kontinuerligt utbyter kunskap om de senaste resultaten, är en av de mest erkända inom dermokosmetiken.

Beiersdorf International Research and Development Center i Hamburg, Tyskland
Beiersdorf International Research and Development Center i Hamburg, Tyskland
Två forskare i laboratoriet
Forskare från olika vetenskapliga grenar samlar sina kunskaper.

De huvudsakliga forskningsområdena vid Eucerin Science Center:

 • hudforskning
 • hudens strukturer och egenskaper
 • hudens åldrande
 • faktorer och skador som påverkar huden
 • hudinflammation
 • särskilda hudproblem

Eucerins forskare försöker att avkoda hemligheterna bakom människans hud och dess behov.

Vår forskning

 1. Illustration av en hand och ett förstoringsglas

  Kunskap om huden: Med engagemang och passion för huden skapar vi innovationer.

 2. Illustration av ett testkärl och ett mikroskop

  Hitta lösningar: Vi söker efter det optimala och bästa eftersom din hud är värd det. Läs mer

 3. Illustration av två produktförpackningar

  Utveckling av en produkt: En dedikerad process att designa den ultimata hudvårdsprodukten. Läs mer

 4. Illustration av en man med stetoskop

  Säkerhet och effektivitet: Eucerins produkter är säkra och effektiva för vi sätter höga standarder. Läs mer

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

 • Läs om och testa våra nya produkter
 • Delta i tävlingar
 • Få senaste nyheterna inom hudvård
 • Få professionella hudvårdstips
 • Ta del av erbjudanden och kampanjer
 • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om Eucerin
Prenumerera