Eucerins produkter och ingredienserna i dem

Omfattande forskning och passion för hudvård ligger till grund för Eucerins kvalitetsprodukter. Självklart är Eucerins experter mycket noga med att välja och begränsa antalet ingredienser för alla produkter. Trots detta kan det vid intolerans eller allergi vara bra att söka efter vissa ingredienser i vår ingrediensdatabas.

Key Ingredient

Butylene Glycol

Förmånsfunktion

Vad är butylene glycol?


Butylenglykol är en organisk alkohol som används inom hudvårdsbranschen i produkter som exempelvis schampo, balsam, smink, solskydd och anti-ageing-serum. Det fungerar som ett lösningsmedel för alla de övriga ingredienserna i en produkt och stärker deras stabilitet, absorption och textur. Det används och föredras ofta framför propylenglykol eftersom det är mindre irriterande för huden.

Vad gör butylenglykol för din hud?


Butylenglykol är en multifunktionell ingrediens i smink och påverkar huden på olika sätt: - Återfuktar huden: Dess fuktighetsbevarande egenskaper gör att det attraherar och binder vattnet från de djupare hudlagren till de övre lagren. Dessa ytligare hudlager bidrar till att hålla huden återfuktad. - Förbättrar penetrering: Butylenglykol bryter ner svårupplösta produktingredienser och förbättrar produkternas penetreringsförmåga. Detta gör produkterna effektivare. - Konditionerar och mjukar upp huden: Butylenglykol är även huduppmjukande genom att skapa en barriär som håller huden återfuktad och mjuk.

Är butylenglykol naturligt?


Butylenglykol är en 100 % naturlig alkohol som utvinns från destillerad majs, petroleum och sockerrör. Vi använder denna ingrediens i flera av våra Hyaluron-Filler-produkter, såsom Hyaluron-Filler Moisture Booster, Day Cream och Night Cream.

Är butylenglykol dåligt för huden?


Butylenglykol anses vara en säker ingrediens inom hudvård och kan utan fara användas dagligen. Allergiska reaktioner orsakade av butylenglykol är ovanliga, men rådfråga din dermatolog ifall detta skulle inträffa.

Choose an ingredient

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om Eucerin
Prenumerera