Eucerins produkter och ingredienserna i dem

Omfattande forskning och passion för hudvård ligger till grund för Eucerins kvalitetsprodukter. Självklart är Eucerins experter mycket noga med att välja och begränsa antalet ingredienser för alla produkter. Trots detta kan det vid intolerans eller allergi vara bra att söka efter vissa ingredienser i vår ingrediensdatabas.

Key Ingredient

Cocamidopropyl Betaine

Förmånsfunktion

Vad är cocamidopropyl betaine?


Kokamidopropylbetain är en syntetisk fettsyra som tillverkas av kokosnötter och används flitigt inom hudvårdsbranschen. Ingrediensen är 100 % naturlig eftersom den utvinns från kokosnötter. För att producera kokamidopropylbetain kombineras rå kokosnötsolja med dimetylaminopropylamin för att skapa ett ”ytaktivt ämne”.

Hur fungerar kokamidopropylbetain?


Kokamidopropylbetain används ofta i personliga hygienprodukter såsom rengöringsprodukter, tvålar, schampo, tandkräm, rakkräm, sminkborttagare och kroppstvätt. Eftersom kokamidopropylbetain är ett ytaktivt ämne används det främst för att skapa ett rikligt lödder i dessa typer av produkter.

Utöver det används det även för att minska statisk elektricitet, ge konsistens till hudvårdsprodukter eller för att återfukta och ge näring åt huden.

Är kokamidopropylbetain bra för ditt ansikte?


Kokamidopropylbetain är mycket fördelaktigt för ansiktet och används därför i många sminkprodukter. Det binder smuts, avlägsnar överskottsolja eller fett och är idealiskt för sminkborttagning.

Är kokamidopropylbetain ofarligt?


Kokamidopropylbetain är 100 % säkert att använda dagligen och kan även användas flera gånger per dag, såvida du inte är allergisk mot det. Det är gynnsamt att tvätta ansiktet med rengöringsprodukter som innehåller kokamidopropylbetain, men du bör alltid undvika överdriven användning.

Omfattande användning kan dränera huden på olja, så var noga med att använda en rutin som är skonsam mot din hud. Var även försiktig när du använder ansiktsprodukter som innehåller kokamidopropylbetain eftersom kontakt med ögonen kan orsaka irritation, smärta, rodnad och klåda.

Choose an ingredient

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Du vill väl inte missa vad som händer i Eucerins härliga hudvärld. Fyll i och skicka in dina uppgifter nedan för att bli först att få de senaste nyheterna från Eucerin:

  • Läs om och testa våra nya produkter
  • Delta i tävlingar
  • Få senaste nyheterna inom hudvård
  • Få professionella hudvårdstips
  • Ta del av erbjudanden och kampanjer
  • Och mycket mer!

 

KONTAKTA EUCERIN

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar runt våra produkter
Skicka meddelande

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om Eucerin
Prenumerera